Sonans

Lanserer ny karakterkalkulator

Del

Den nye karakterkalkulatoren til Sonans Utdanning regner ut brukernes konkurransepoeng og setter dem opp mot siste års opptakskrav på deres drømmestudie.

- Det som gjør at denne kalkulatoren skiller seg ut fra andre karakterkalkulatorer, er at brukerne får en indikator på hvor langt unna målet sitt de er om høyere utdanning og hva de kan gjøre for å komme dit. Meg bekjent er kalkulatoren den eneste av sitt slag på markedet, sier Marit Aamold Sundby, strategi- og markedsdirektør i Sonans Gruppen.

Karakterkalkulatoren legger sammen alle karakterer, guider brukeren gjennom tilleggspoengene og oppgir sluttsummen man konkurrerer med i opptaket til høyere utdanning. Noe av det første en bruker gjør er å legge til hvilket studium de ønsker å søke på.

- Det finnes allerede kalkulatorer på nett som kan regne ut poengsummen man konkurrerer med. Grunnen til at vi ønsket å lage en ny versjon, er at vi ønsker å vise forslag til hvordan man kan oppnå målene sine og fag man kan forbedre, ikke bare vise hvor man står per i dag, forteller Aamold Sundby.


45 000 visninger

Karakterkalkulatoren ble lansert midt i fellesferien i sommer. Det er på den tiden av året det kanskje er aller mest trafikk på sonans.no. Siden lanseringen 17. juli har kalkulatoren om lag 45 000 sidevisninger.

- Vi er fornøyd med at det allerede er mange som har prøvd kalkulatoren vår. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Aamold Sundby.


Netlife Research på laget

Sonans Utdanning har hatt med seg Netlife Research på laget for å utvikle karakterkalkulatoren. Målet var å kunne tilby en kalkulator som både svarer på behovene hos brukerne og som gjør hverdagen lettere for rådgiverne ved privatistskolen.

- Kalkulatoren automatiserer en nødvendig og arbeidsintensiv oppgave hos Sonans Utdanning, og det gjør at menneskene der kan bruke mer energi på å være gode rådgivere for studentene, sier Torstein Norendal, som er innholdsrådgiver i Netlife Research.

Rådgiverne spiller en viktig rolle for å kunne finne frem til flere muligheter og de beste løsningene for studentene. Norendal tror kalkulatoren vil bidra til å eliminere misforståelser i det første møtet mellom studentene og rådgiverne.

- Studentene går inn i rådgivningsmøtet med riktige forventninger og mange slipper å måtte føle på en ydmykende innledning til samtalen.

 - Dette prosjektet ville ikke kommet noe sted uten tillit fra Sonans og godt samarbeid med de gode utviklerne der, avslutter Norendal.

Prøv karakterkalkulatoren på: https://sonans.no/karakterkalkulator

Slik fungerer karakterkalkulatoren
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Sonans

Sonans
Sonans
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070http://www.sonansgruppen.no

Om Sonans Utdanning

• Sonans Utdanning har tatt et tydelig samfunnsansvar for å hjelpe alle til å nå sine mål om høyere utdanning eller jobb.
• Sonans Utdanning er markedsleder og har hatt ca. 50 % av markedet siden 2010. Sonans har ca. 7500 elever.
• Sonans Utdanning har 9 privatistskoler og Sonans Nettstudier.
• Som privatist ved Sonans Utdanning kan man forbedre karakterer, ta opp fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år når de søker utdanning). 

Les mer på www.sonans.no

Følg saker fra Sonans

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sonans

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom