Norsk Byggkeramikkforening

Lanserer nettverk for flisleggere

Del

Norsk Byggkeramikkforening (NBKF) lanserer Norsk Flisleggerforum, som skal samle flisleggere i Norge i et faglig nettverk. Målet er å øke kompetansen.

– Norsk Flisleggerforum (NFF) er Byggkeramikkbransjens «verktøykasse» til flisleggerne. Her skal håndverkerne finne relevante lover og regler, bransjestandarder, metoder og materialer, samt inspirasjon og tilbud om kurs og etterutdanning. Dette er viktig slik at de skal vil være bedre i stand til å utføre flisarbeid i henhold til det byggherren forventer, sier Helge Aasen, leder i Norsk Byggkeramikkforening.

Bransjen er i en enorm utvikling og behov og bruksområder er i sterk endring. I tillegg blir det i byggebransjen mer og mer viktig å kunne dokumentere sin egen kompetanse. Totalt sett blir det i Norge, årlig registrert byggefeil for over 15 milliarder kroner. 

Disse faktorene er bakgrunnen for at Norsk Flisleggerforum samtidig lanserer Byggkeramikkskolen. Dette er et skreddersydd modulbasert videokurs som tar deltakerne gjennom bransjestandarder, planlegging, materialteknologi, utførelsesmetoder og verktøy. Bestått kurs gir et kompetansebevis.

– Ved å fullføre hele kurset vil du ha et grunnlag for å kunne bygge forskriftsmessig riktig, dokumentere at du har kompetanse, og dermed stå sterkere når du gir tilbud, planlegger eller gjennomfører oppdragene, sier Aasen.

Kompetansekurset er utarbeidet av Norsk Byggkeramikkforening i samarbeid med Sintef Byggforsk og Byggeveiledning. Kompetansen som tilbys i denne portalen er summen av det bransjen og Sintef Byggforsk har bygd opp gjennom mer enn 30 år. 

Et medlemskap i Norsk Flisleggerforum gir direkte tilgang til hele «verktøykassa» inkludert tilbud om å ta Byggkeramikkskolen.

– Dette er første skritt i riktig retning. Portalen skal aldri bli ferdig, men utvikle seg i takt med bransjens utvikling. Vi skal kommunisere med håndverkerne på deres premisser, og vi håper byggherren vil etterspørre Byggkeramikkskolen sitt kompetansebevis i fremtiden, sier Aasen.

FAKTA: 

Norsk Flisleggerforum

  • Et nytt medlemsforum for flisleggere i Norge, som skal bidra til bedre kunnskap, samt bygge et faglig nettverk og gi faglig trygghet.
  • Tilbyr kompetansekurset Byggkeramikkskolen
  • Gir enkel tilgang på fagblader, lover og regler og bransjestandarder.
  • Norsk Flisleggerforum er en del av Norsk Byggkeramikkforening.
  • Håndverkere melder seg inn via norskflisleggerforum.no

Kontakter

Helge Aasen, styreleder NBKF
Tlf: 907 66 959
E-post: helge@norfloor.no

Bilder

Lenker

Om Norsk Byggkeramikkforening

Norsk Byggkeramikkforening
Norsk Byggkeramikkforening
Østre Rosten 78
7075 Tiller

907 66 959https://www.byggkeramikkforeningen.no/no/

Norsk Byggkeramikkforening er en bransjeforening for produsenter og leverandører av keramiske fliser, lim og fugemasser, membraner, varmegulv og andre tilhørende produkter. Formålet er å fremme riktig anvendelse av og økt kunnskap om bransjens produkter og ytelser.

Norsk Byggkeramikkforening driver Norsk Flisleggerforum og skal være et fyrtårn i og på vegne av bransjen. I Norsk Flisleggerforum får medlemmene tilgang til kunnskap og et faglig nettverk.

Følg saker fra Norsk Byggkeramikkforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Byggkeramikkforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.