Høyskolen Kristiania

Langdalen går fra NTNU til Høyskolen Kristiania

Del

Jørgen Langdalen (56) er ansatt som instituttleder og professor i musikkvitenskap ved Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio på Høyskolen Kristiania. Han vil tiltre sin nye stilling i midten av januar 2019.

Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS
Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS

Langdalen kommer fra stillingen som instituttleder ved Institutt for musikk på NTNU, og har i tillegg undervisnings- og veiledererfaring fra Institutt for musikk og teater ved UiO, Norges musikkhøgskole og KHiO Operahøgskolen. Fra midten av januar 2019 blir han ny instituttleder ved Westerdals institutt for scenekunst, musikk og studio.

– Jeg er imponert over studietilbudet som er utviklet innenfor populærmusikk, låtskriving, lyddesign og musikkproduksjon på Høyskolen Kristiania, og jeg har hørt mye bra om scenekunstmiljøet. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med det, sier Langdalen.

Rektor Arne H. Krumsvik ved Høyskolen Kristiania er begeistret for instituttets nyeste tilskudd.

– Langdalen har omfattende erfaring fra forskning, utredning, undervisning og ledelse innen kunstfagene, noe som har gitt ham en bred kontaktflate mot norske og internasjonale fagmiljøer. Hans kontaktnett i internasjonal musikk- og teaterforskning er stort, og han har arbeidet nært med musikk- og scenekunstbransjen. Vi gleder oss til å få ham med på laget, sier rektor Arne H. Krumsvik.

Langdalen, som er utdannet i både musikkvitenskap, språk og filosofi, har en variert bakgrunn i både akademia og i flere områder av kulturbransjen. Foruten en årrekke med undervisning og veiledning ved flere utdanningsinstitusjoner, utarbeidet han på 90-tallet en rekke kulturpolitiske planer innen musikk- og scenekunst, for bl.a. Kulturrådet, Kulturdepartementet og Oslo kommune.

Nå ser Langdalen frem til å bli en del av Høyskolen Kristianias fremtid og utvikling.

– Det blir veldig spennende å bli kjent med fagmiljøene på institutt for scenekunst, musikk og studio, og å få være med på å utvikle disse fagene videre i årene som kommer. Høyskolen Kristiania befinner seg i en meget interessant utviklingsprosess som blir givende å få være en del av, sier Langdalen.

Nøkkelord

Kontakter

Jørgen Langdalen, Instituttleder - NTNU. Tlf: 970 16 011. E-post: jorgen.langdalen@ntnu.no

Arne H. Krumsvik, Rektor - Høyskolen Kristiania. Tlf: 915 86 575. E-post: arne.krumsvik@kristiania.no

Lene T. Reutz, Kommunikasjonsrådgiver - Høyskolen Kristiania. Tlf: 916 19 165, E-post: lenetorjul.reutz@kristiania.no

Ved ønske om høyoppløselige bilder til fri bruk, kontakt Kommunikasjonsrådgiver ved Høyskolen Kristiania, Lene T. Reutz

Bilder

Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS
Jørgen Langdalen. Foto: BERRE AS
Last ned bilde

Om Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania
Høyskolen Kristiania
Prinsens gate 7-9
0152 Oslo

22 59 60 00http://www.kristiania.no

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer.

Vi ser på det som vårt samfunnsoppdrag å tilby tidsriktige, bærekraftige og fremtidsrettede utdannelser, basert på det fremste innen forskning og kunstnerisk arbeid. Nå er ambisjonen å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Fra 1. august organiseres høyskolen inn i fire «schools»;

  • School of Arts, Design, and Media
  • School of Communication, Leadership, and Marketing
  • School of Economics, Innovation, and Technology
  • School of Health Sciences

Følg saker fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom