TINE SA

Landbruksministeren imponert over topplag i TINE Matcup

Del

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale besøkte fredag Borgund videregående skole for å smake på en av toppmenyene i TINE Matcup.

Foto: Camilla Tangen Nanseth, Natseth Media
Foto: Camilla Tangen Nanseth, Natseth Media

Laget «Meget oppegående» fra Vg2 restaurant og matfag kom på 2. plass i Tine MatCup. Tine MatCup er en landsomfattende konkurranse for kokk- og servitørelever på Vg2 og arrangeres av Tine og Norges Kokkelandslag.

Over 60 lag var påmeldt konkurransen, deretter ble 30 av menyforslagene plukket ut av dommerpanelet til 6 semifinaler i ulike deler av landet. Til slutt konkurrerte laget "Meget oppegående" med 5 andre lag i finalen og fikk en sterk 2.plass.

- Det er veldig kjekt å få være tilstede å teste noe av det beste fra TINE MatCup i år. Først og fremst er konkurransen viktig fordi vi trenger dyktige fagarbeidere i hele næringsmiddelindustrien i hotell-og restaurant faget, og da må man starte med utdanningsløpet, Landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

- Konkurransen TINE arrangerer er viktig for å holde motivasjonen oppe, og for ivareta rekrutteringen. Vi trenger flinke fagfolk, og vi trenger bedrifter som tar i mot lærlinger, fortsatte Dale

Elevene som deltok i denne konkurransen fikk i oppgave å lage en treretters meny der landbruks- og matministeren skulle være en fiktiv gjest. Siden oppgaven gikk ut på å server middag til ministeren inviterte de han like godt i egen person for å la han smake. Menyen til laget fra Borgund vgs så slik ut:

Menyen landbruks- og matministeren fikk servert:

PANNESTEKT TORSK: Ovnsbakte plommetomater, sellerirotkrem, smørdampet gulrot, fritert persille, persillesjy, soyasmør

LAMMESKANK: Saltbakte rødbeter, gulrotpurè, stekt aromasopp, syltet kepaløk, glasert kålrot, lammesjysaus med balsamico, Anna potet

BRUNOSTMOUSSE: Brunostkaramell, marengs, bringebærcoulis, valnøttcrumble

Bilder

Foto: Camilla Tangen Nanseth, Natseth Media
Foto: Camilla Tangen Nanseth, Natseth Media
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg saker fra TINE SA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TINE SA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom