Matmerk

Lakserevolusjonen SALMA hedret

Del

- SALMA er rå laks fra Bømlo som smaker rent og friskt. Vi tar det nesten som en selvfølge, men det er kun 10 år siden SALMA revolusjonerte måten vi nordmenn spiser fisk på. Det er på tide at de får et bevis på at de er blant de beste i sin kategori. SALMA får derfor Spesialitet-merket for unik smak, sa Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, da SALMA fikk tildelt diplom, heder og ære under åpningen av Matstreif.

- SALMA er den originale lakseloinen med sashimikvalitet som gjennom 10 år har bidratt til å gjøre det så godt og enkelt for forbruker å spise laks. Spesialitetsmerket er et bevis på den unike kvaliteten og den gode smaken verdsettes – vi er utrolig stolte av å motta dette merket, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i SALMA.

-   Vi er svært stolte over å motta spesialitetsmerket for SALMA. Dette er et flott bevis på den unike kvaliteten, sier eier Olav Svendesen

Fagjuryens dom

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. I bedømmelsen av SALMA ble både den unike rene, friske smaken og kvaliteten som gjør at du trygt kan spise rå fisk, trukket fram. Og ikke minst slaktemetoden som gir en helt spesiell fasthet i fisken.

- SALMA er laksehode foran når vi bedømmer denne mot andre typer laks. Med en innovativ produksjonsteknologi, unik smak og kvalitet fra en lokal bedrift som verdsetter håndverk,det gir en helt rå spiseopplevelse - Ingen tvil om at Spesialitet-merket er fortjent, sier jurymedlem og direktør i Matmerk, Nina Sundqvist.

Lokalt fra Bømlo

Råvaren SALMA kommer fra oppdrettsanlegg rundt Bømlo. Den familieeide bedriften Bremnes Seashore står bak. Bedriften har full kontroll på hele verdikjeden fra rogn til klekking og oppdrett. De bruker også en helt egen slaktemetode: «Kald fisk»-metoden.

– Salma er et godt eksempel på det blå-grønne forsknings- og utviklingsamarbeidet. Da den spesielle slaktemetoden skulle utvikles, tok Bremnes Seashore kontakt med det som den gang het Norges Landbrukshøyskole (nå Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Sammen med TINE Meierier utviklet de dette senere videre til merkevaren som har forandret hvordan vi nordmenn spiser laks, nemlig Salma, sa Landbruks- og matminister Jon Georg Dale under tildelingen.

“Kald fisk”-metoden betyr at fisken nedkjøles naturlig i kaldt sjøvann før foredling, og bearbeides umiddelbart etter at den hentes opp fra vannet. «Kald fisk»-metoden bidrar til en unik fasthet og konsistens på SALMA-fileten.

Håndskjært med egen CV

SALMA baserer seg på godt håndverk. Fisken må gjennom en manuell utvelgingsprosess, og hver filet skjæres ut for hånd. Alle ledd av produksjonen foregår i hovedsak på Bømlo, fra utklekking av rogn til ferdig produkt i butikken. Dermed kan SALMA faktisk lage en CV for hver fisk som viser hvilken oppdrettsmerd fisken kommer fra, nøyaktig hvor merden har stått i havet, og hvilket fôr fisken har fått.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620

Tine Hammernes Leopold, adm.dir Salmon Brands AS, tlf: 920 11 432

Se også www.spesialitet.no for mer informasjon.

Bilder

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom