Matmerk

Lakse-Mikal hedret igjen

Del

- Mikal ser ut til å skape unike smaksopplevelser uansett hva han han får i nevene. Kanskje ikke så rart når han kombinerer topp råvare og håndverksmessig kunnskap med et brennende ønske om å lage den beste røykalaksen, sa adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist da hun hedret to typer røykelaks fra Mikals laks med Spesialitet-merket for unik smak.

Nina Sundqvist, Mikal Viga,Nils Geitle
Nina Sundqvist, Mikal Viga,Nils Geitle

Det familieeide røykeriet Mikals laks mottok hedersmerket for Økologisk røykelaks og Varmrøykt laks under et arrangement på Måltidet hus i Stavanger tirsdag.

-        Det er en tilfredstillelse og et bevis for kvalitet å få Spesialitet-merket. Jeg jobber alltid mot å ha den beste kvaliteten, og Spesialitet er for meg en bekreftelse på at produktene mine virkelig er bra, sier Mikal Viga i Mikals Laks.

Godkjent av en fagjury

Spesialitet-merket garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet. Om Mikals røkte laks regnet godordene fra juryen. – Dette er helt klart unike smaksopplevelser. Superior kvalitet fra Hjelmeland, sa jurymedlem og kokk Harald Osa. – Ja, disse får virkelig full pott på smak, fulgte Terje Martinussen fra Norges Sjømatråd opp.

Prisvinnende røykeri

Mikals laks på Skiftun i Hjelmeland røyker og graver laks etter tradisjonsrike metoder og oppskrifter. De har flere ganger vunnet priser og utmerkelser for sin røkelaks.

Den økologiske røykelaksen lages med basis i Debio-sertifisert Ø-merket laks av superior kvalitet, havsalt og økologisk sukker. Økologisk laks får større andel marint fôr, bedre plass i merdene og nøtene laksen svømmer i behandles ikke med kobber. Mikals økologiske røykelaks kaldrøykes med einer og bøkespon over lang tid, med kontinuerlig utskiftning av røyk. Resultatet er en rund, modnet røyksmak, flott konsistens og perfekt saltbalanse.

Mikals Varmrøkte laks lages av dagsfersk superior laks fra oppdrettsanlegg som ligger i kort avstand fra produksjonsanlegget. Ferske laksesider tørrsaltes i ca. 25 timer før de lufttørkes og varmrøykes med einer og bøkespon. Hele prosessen tar tre døgn, med en flott og saftig varmrøkt laks som resultat.

Kontakter

Nina Sundqvist, adm. dir Matmerk, tlf: 917 85 620
Mikal Viga, daglig leder, Mikals laks, tlf: 51 75 01 90/ 51 75 01 89

Bilder

Nina Sundqvist, Mikal Viga,Nils Geitle
Nina Sundqvist, Mikal Viga,Nils Geitle
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom