La naturlige vitaminer hjelpe deg gjennom forkjølelsestiden
To av tre spiser vitaminpiller – det er helt unødvendig
Vitamin C er kjent som det immunstyrkende vitaminet. Det har livsviktige oppgaver i kroppen vår. Fordi vitaminet ikke lagres i kroppen trenger vi litt påfyll hver dag. I motsetning til piller som inneholder utvalgte virkestoffer, gir frukt og grønnsaker en blanding av mange flere aktive stoffer enn det er mulig å få inn i en pille. Dessuten smaker frukt og grønnsaker mye bedre.
Det er mange gode grønnsaker og frukter som inneholder mye vitamin C, og som sammen med andre gode næringsstoffer bidrar til å styrke immunforsvaret. Grønnkål er jo supermat i seg selv, men også paprika, gulrot, brokkoli, hodekål, potet og selvsagt appelsiner gir naturlig vitamintilskudd.
Å spise mye frukt, bær og grønnsaker er en sikker måte å få i seg nok vitamin C på. Ved å spise variert kost, med 5 om dagen og gjerne litt av alle farger, er kosttilskudd helt unødvendig for ellers friske mennesker.
Vil du gi kroppen den beste forutsetningen til å takle uvelkomne virus, er det best å satse på "ekte varer". Da kan du også unne deg en rolig stund under teppet med et stearinlys eller fyr på peisen mens vinden uler og du koser deg med et deilig utvalg frukt og grønt, og venter på at november skal gå over.
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom