NRK

Kvirrevitt minutt for minutt

Del

Natt til første mai vil radiolyttere fra Russland i øst, til Irland i vest, via Malta i sør kunne følge morgengryets lyder etter hvert som solen stiger opp og vekker fugler av alle slag. 23 steder i 12 land bidrar med naturens egen musikk. Fra Norge får vi følge tiurleik på Voss.

En Tiur kjemper for retten til å pare seg med røyene. Hannfuglene driver hverandre til det ytterste i konkurransen.

Foto: Sveinung Klyve
En Tiur kjemper for retten til å pare seg med røyene. Hannfuglene driver hverandre til det ytterste i konkurransen. Foto: Sveinung Klyve

Sendingen Fuglesang minutt for minutt varer i seks timer og starter klokken 01.00 på NRK P2. Dette er en europeisk samsending som styres fra Cork i Irland og ledes av Derek Mooney. Her i Norge følger Friluftmagasinets Helge Søfteland tiurleiken på Voss, og er den norske stemmen i sendingen.

Denne feiringen av "naturens symfoni" skjer for 21. gang i år og har skapt stort engasjement i Irland. I fjor ble flere andre europeiske land med, deriblant Norge, og vi bidro med en orreleik på Elverum. Der det kom nydelige fuglelyder akkompagnert av en bjeffende rev som naturlig nok skapte en del forvirring og moro.

Fuglesang minutt for minutt sendes på NRK P2 natt til 1. mai fra klokken 01.00-07.00.

Marienlyst, 30. april 2016

Kontakter

Kontaktperson i NRK: helge.softeland@nrk.no

Bilder

En Tiur kjemper for retten til å pare seg med røyene. Hannfuglene driver hverandre til det ytterste i konkurransen.

Foto: Sveinung Klyve
En Tiur kjemper for retten til å pare seg med røyene. Hannfuglene driver hverandre til det ytterste i konkurransen. Foto: Sveinung Klyve
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK byr på et bredt medietilbud med tre tv-kanaler, 16 radiokanaler og nettstedet NRK.no.

NRK er Norges største mediebedrift med avdelinger 56 steder rundt om i Norge. Som offentlig eid kringkastingsselskap har NRK i oppgave å lage et bredt og vidt medietilbud for alle som bor i Norge tuftet på norsk språk og kultur.

Følg saker fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NRK

Så mange så Monsens premieretur20.7.2018 10:43Pressemelding

I forrige uke startet årets sommertur med Lars Monsen i spissen. På premiereturen på Hardangervidda, som ble sendt på NRK1 torsdag 12. juli, fulgte 37.000 seere med på den fem timer lange turen. Det ga en markedsandel på 22 prosent. 268.000 var innom sendingen i minst ett minutt. Antall seere på fredagens minutt for minutt-sending lå på 39.000, og disse tallene økte på lørdagen til 50.000. På søndagen lå tallet på 77.000 seere. – Det er tydelig at folk setter pris på opplevelser fra fjellet. Vi er strålende fornøyd med første uken, sier Thomas Hellum, som er prosjektleder for «Monsen minutt for minutt». Sommeråpent «Sommeråpent», som sendes på NRK1 om kvelden, hadde 454.000 seere på premieren 12. juli, og en markedsandel på 52 prosent. I løpet av helgen lå tallene for «Sommeråpent» på 286.000 (fredag), 346.000 (lørdag) og 397.000 (søndag). – «Sommeråpent» har de største tallene og er flaggskipet på kvelden - og det er som forventet når programmet går i beste sendetid. «Monsen minutt fo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom