Norges Fotballforbund

Kvinnelandslagets tropp til privatlandskamp mot New Zealand

Del

Martin Sjögren har tatt ut troppen til privatlandskamp mot New Zealand og sier flere spillere har meldt seg på i kampen om VM-plass.

Kvinnelandslaget vant som kjent nylig Algarve Cup og snart står VM-klare New Zealand for tur i Marbella i starten av april.

Landslagssjef Martin Sjögren er naturlig nok fornøyd med mange av svarene han fikk på Algarve, ikke minst det faktum at det har blitt vanskeligere å ta ut en landslagstropp.

- I den siste perioden har vi sett at det er flere spillere som er i positiv utvikling, særlig de yngre fra U23. Både Sævik og Eikeland gjorde en god samling på Algarve. Det betyr større konkurranse i troppen, og det hjelper oss i hele perioden frem mot VM, sier Martin Sjögren.

Han er også glad for at han endelig har en skadefri tropp.

- Det er viktig for oss nå å få tilbake de som har vært på skadelisten, og jeg tenker da særlig på de som har vært stammen i laget. Verken Minde eller Thorisdottir spilte på Algarve. Nå er alle tilgjengelige og en skadefri tropp kommer til å være et viktig suksesskriterium i VM, sier landslagssjefen.

Selv om Algarve Cup ble en positiv opplevelse, understreker Sjögren at det fortsatt er ting å jobbe.

- Vi trenger å bli mer stabile i egen boks, og vi jobber med å bli enda mer effektive på sjansene vi skaper. Med unntak av kampen mot Danmark, så skapte vi så mange sjanser at det burde resultert i flere mål. Jeg vil gjerne se et mer effektivt norsk lag mot New Zealand, sier Sjögren.

- New Zealand er ranket som nummer 19 på FIFA-rankingen og vi som nummer 13. Forventer du tøffe og jevne kamper eller er dette et lag vi bør slå?

- Det finnes ingen lette kamper i internasjonal kvinnefotball lenger. Polen var nummer 34 på verdensrankingen på Algarve og slo både Nederland og Spania som er høyere ranket enn oss. New Zealand har stor mesterskapserfaring og er alltid med både i VM og OL. Det kommer til å bli to tette kamper mot et lag som fort kan overraske i VM, spår Sjögren om Norges to siste kamper før precamp.  

Kun den siste kampen 9. april er en offisiell landskamp. Den første vil bli spilt for lukkede dører, der begge lag ønsker å teste ut ulike formasjoner inn mot VM.  

En spiller som nå er tilbake i troppen og klar for kampene mot New Zealand, er skadeforfulgte Elise Thorsnes. Sjögren er glad for å ha en så rutinert og anvendelig spiller tilgjengelig igjen.

- Elise har stor erfaring fra mesterskap og kan brukes i flere posisjoner, selv om vi først og fremst har tatt henne ut som spiss. Hun har hatt skadeutfordringer, men er nå 100 prosent og får forhåpentligvis to gode kamper mot Barcelona i Champions League for LSK Kvinner. Det er godt å ha henne tilbake, sier Sjögren.
 

Den norske troppen:

Ingrid Hjelmseth - Stabæk Fotball

Cecilie Fiskerstrand - LSK Kvinner

Oda Bogstad - Arna-Bjørnar

Maren Mjelde - Chelsea FC

Maria Thorisdottir - Chelsea FC

Kristine Minde - Vfl Wolfsburg

Ingrid Moe Wold - LSK Kvinner

Ina Gausdal - Kolbotn IL

Stine Hovland - Sandviken IL

Cecilie R. Kvamme - Sandviken IL

Guro Reiten - LSK Kvinner

Emilie B. Haavi - LSK Kvinner

Ingrid S. Engen - LSK Kvinner

Synne S. Hansen - LSK Kvinner

Therese S. Åsland - LSK Kvinner

Karina Sævik - Kolbotn IL

Caroline G. Hansen - Vfl Wolfsburg

Frida L. Maanum - Linköping

Vilde Bøe Risa - Kopparbergs/Gøteborg

Isabell Herlovsen - Kolbotn IL

Elise Thorsnes - LSK Kvinner

Amalie V. Eikeland - Sandviken IL

Lisa-Marie K. Utland – Rosengård

Kamper på Marbella i Spania:

5. april kl. 15: New Zealand – Norge (uoffisiell kamp, ikke åpen for publikum)

9. april kl. 21: New Zealand – Norge (Marbella Stadion)

Om Norges Fotballforbund

Norges Fotballforbund
Norges Fotballforbund
Sognsveien 75 J
Oslo

04420https://www.fotball.no