Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Kveldsrapport 10. oktober: NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Del

Det er fortsatt store bevegelser i fjellpartiet Veslemannen, og det har gått små steinsprang. NVE opprettholder derfor rødt farenivå for Veslemannen.

Bevegelse på noen radarpunkter siste uke.
Bevegelse på noen radarpunkter siste uke.

- Det er varslet varmt vær med sol og temperaturer opp i sju plussgrader på Mannen i morgen. Langtidsvarselet indikerer høye temperaturer hele uken. Vi forventer at de høye temperaturene vil føre til fortsatt snøsmelting og tilførsel av vann til fjellpartiet. Bevegelsene i fjellpartiet vil derfor sannsynligvis fortsatt være høye fremover, sier Gustav Pless, geolog i NVE.   

Bevegelsene i partier i øvre del har døgnhastigheter på 40-50 cm/d. Et lite lokalt parti i midtre del har hatt enda større bevegelse. I nedre del er bevegelsene fra 2-5 cm/d. Det er blitt varmere utover dagen, og temperaturen på Mannen er nå over 6 grader. Dette har ført til mer snøsmelting som er med på å opprettholde de store bevegelsene.

Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Mens de årlige bevegelsene i Mannen (utenom Veslemannen) er noen få cm i året, har den mest aktive delen av Veslemannen forskjøvet seg 2,7 meter den siste måneden. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, noe som utgjør rundt én prosent av det totale volumet av Mannen. 

Dagsrapporter for Veslemannen blir publisert her.

Pressetelefon: 
tlf. 489 97 667 (ikke sms)

Bilder

Bevegelse på noen radarpunkter siste uke.
Bevegelse på noen radarpunkter siste uke.
Last ned bilde

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom