Fineart

KUNSTNERLIV - En bok, 19 kunstnerportretter, en utstilling.

Del

Galleri Fineart åpner høstsesongen 23/8 med gruppeutstilling og boklansering av Kunstnerliv. Gruppeutstillingen er nært knyttet til boken, og viser en bred presentasjon av 19 av våre mest anerkjente samtidskunstnere.

Håkon Bleken     Foto: Bjørn Wad
Håkon Bleken Foto: Bjørn Wad

Galleri Fineart er stolt over å kunne åpne høstsesongen med utstillingen Kunstnerliv – en bred presentasjon av 19 av våre mest anerkjente samtidskunstnere. Gruppeutstillingen er nært knyttet til boken Kunstnerliv som lanseres på åpningsdagen. Utstillingen inneholder et rikt utvalg verk i ulike teknikker som maleri, skulptur, papirarbeider, foto og grafikk, alle arbeidene er kjennetegnet av kunstnerens særegne uttrykk, dyktige håndverk og genuine formidlingsevne. 

Inkludert i utstillingen som gir et gløtt inn i bokens univers, presenteres også 19 utvalgte portretter fotografert av Bjørn Wad.

Anne Marit Muri (tekst) og Bjørn Wad (foto) har laget en vakker, overraskende og annerledes kunstbok med poetisk tilnærming både i tekst og hvordan kunstnerne er fanget i sort/hvitt portretter. Leseren kommer tett på både kunstner og mennesket bak kunsten i dette praktverket på 400 sider.

De 19 utvalgte kunstnerne har alle, uavhengig av kjønn, alder og uttrykk, det til felles at de har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt.

Kunstnerne som er med i utstillingen er følgende:

Sverre Bjertnes               Ida Lorentzen                       

Håkon Bleken                 Thorvald Lund-Hansen

Kenneth Blom                 Hilde Mæhlum

Frank Brunner                 Martine Poppe

Lars Elling                       Vebjørn Sand

Jan Groth                       Tore Bjørn Skjølsvik

Liv Heier                         Ingeborg Stana

Håvard Homstvedt         Marie Storaas 

Svein Johansen             Elispabeth Werp

Anki King

Knyttet til utstillingsåpningen har Galleri Fineart gleden av å invitere til avduking av tre spektakulære skulpturer av Tore Bjørn Skjølsvik. Avdukingen vil foregå parallelt i området utenfor galleriet. Gunnar Danbolt vil avholde avdukingen sammen med kunstneren samt holde åpningstale for utstillingen Kunstnerliv i galleriet.

Tore Bjørn Skjølsvik må sies å være den mest beskjedne skulptøren (les mest «underkjente» skulptøren) med flest offentlige verk i vårt landstrakte land. Skulpturene er de største arbeidene kunstneren har laget noensinne. 

 Lars Ellings band «De nærmeste pårørende» vil holde en minikonsert.

 Alle kunstnerne vil være tilstede på åpningen.

Nøkkelord

Kontakter

Tonje Buer
Kurator / Galleriansvarlig
tlf. 936 76 798

Bilder

Håkon Bleken     Foto: Bjørn Wad
Håkon Bleken Foto: Bjørn Wad
Last ned bilde
Ida Lorentzen     
Foto: Bjørn Wad
Ida Lorentzen Foto: Bjørn Wad
Last ned bilde

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Stolte og begeistret presentere Galleri Fineart utstillingen "Save Me." Torsdag 8. november fylles galleriet med helter og skurker fra Eivind Blakers tegneserieverden.5.11.2018 13:19Pressemelding

Eivind Blaker er sterkt influert av amerikansk kultur fra han som barn ble sugd inn i en tegnet verden av helter og antihelter via tv, film og tegneserier fra bladkiosken hjemme på Stathelle. Da som nå, var han mest opptatt av det visuelle og han har alltid ønsket å forsterke uttrykket og gi det tegnede mediet enda mer liv!

Ektepar jubilerer og debuterer: Vil la kunsten vise vei i miljøspørsmålet9.10.2018 11:05Pressemelding

Kunstneren Gunilla Holm Platou og ektemannen Eivind Stoud Platou deler et brennende engasjement for miljøet, og bruker verdens miljøutfordringer som katalysator for kunsten. Håpet er at kunsten kan inspirere flere til å gjøre de riktige valgene i hverdagen. Torsdag 11. oktober åpner den felles utstillingen «KURIOSA», som markerer Gunillas 15 år som kunstner, og ektemannens debut som kunstner hos Galleri Fineart på Tjuvholmen.

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom