Google Norge

Kunsten å ta en selfie

Del

Endelig kan du finne din plass i kunsthistorien! I dag lanserer Google Art Selfie i Norge.

I januar lanserte vi Art Selfie i USA, og i løpet av bare noen uker ble over 70 millioner selfies matchet med sin dobbeltgjenger fra samlingene til våre partner-museer fra hele verden. Jimmy Fallon fant en match, det samme gjorde Khloé Kardashian og spillerne på Bayern München. Nå kommer Arts & Culture-appen til Norge, og i tillegg har vi lagt til tusenvis av flere kunstverk. Faktisk er det mer enn dobbelt så mange verk tilgjengelig nå som da appen ble lansert for første gang.

Art Selfie-funksjonen bruker avansert maskinlæring for å identifisere ansiktstrekkene dine. På et lite øyeblikk finner algoritmen ut hvilket verk eller person fra databasen av kunstverk du ligner mest på, og hvor mye dere faktisk ligner.

I tillegg til å være gøy, håper vi Art Selfie kan være en vei inn i kunstens verden. Derfor kan du selvsagt klikke på det bildet du ligner mest om, lære mer om verket, kunstneren og hvilket museum du kan finne det på. Kanskje gjør også noen som denne karen, som besøkte museet der hans match er utstilt?

Appen er tilgjengelig både på iOS og Android, og snart kan du også peke Google Lens-appen mot et kunstverk og få en match.

Kontakter

Bilder

Om Google Norge

Google Norge
Google Norge
Bryggegata 6 - Aker Brygge
0250 Oslo

Følg saker fra Google Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Google Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Google Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom