Den Norske Opera & Ballett

Kunsten å ofre seg selv

Del

Når er man villig til å oppgi sine barn? Hvor går skillet mellom privatlivet og det offentlige livet? Dette er aktuelle spørsmål i Norma. Lørdag 20. januar er det premiere på Bellinis opera – i Sigrid Strøm Reibos regi.

Tittelrollen som Norma blir sunget av den armenske sopranen, Hrachuhi Bassenz. Foto: Erik Berg
Tittelrollen som Norma blir sunget av den armenske sopranen, Hrachuhi Bassenz. Foto: Erik Berg

– Om du er president eller politisk leder på annet vis, må du i stor grad sette personlige hensyn og vinning til side, og gjøre det som er best for fellesskapet. Du er nødt til å ofre noe av deg selv, sier regissør, Sigrid Strøm Reibo.

Strøm Reibo er til vanlig husregissør ved Nationaltheatret, og har særlig utmerket seg ved å gi nytt liv til en rekke klassikere. Hun har vært nominert til Heddaprisen en rekke ganger, og senest i 2017 vant hun regiprisen for forestillingene Orlando ved Rogaland teater og Shakespeares Som dere vil ved Nationaltheatret. Hun har også hatt regien på Peer Gynt-oppsetningen ved Gålåvatnet, og på Jüri Reinveres nyskapende Peer Gynt i Bjørvika i 2014. Med Norma får hun sin internasjonale debut som operaregissør.

Norma hadde sin første premiere i 1831, men det er første gang verket settes opp i fullscenisk form ved Den Norske Opera & Ballett. Vi befinner oss i Gallia for over to tusen år siden. Norma er druidenes religiøse leder – og druidene er okkupert av romerne. Men hun har forelsket seg i den romerske landshøvdingen Pollione. Han på sin side har et forhold til en annen druide, Adalgisa. Da Norma oppdager dette sviket, truer hun med å drepe deres felles barn, og gir signal til å gå til krig mot romerne, ved å slå på den hellige gongen.

Sammen med Donizetti og Rossini er Bellini en av de viktigste representantene for den italienske bel canto-stilen, som betyr «vakker sang». Her får sangere briljere i arier som den kjente «Casta Diva».

Tittelrollen som Norma blir sunget av den armenske sopranen, Hrachuhi Bassenz. Dshamilja Kaiser synger rollen som Adalgisa, og Arnold Rutkowski er Pollione. Medvirkende er også Tone Kummervold som Clothilde, Thor Inge Falch som Flavio, og Simon Lim og Anders Lorentzson alternerer i rollen som Oroveso. Scenografien er ved Katrin Nottrodt og kostymer ved Esther Bialas. Operakoret synger og Operaorkestret spiller under ledelse av Antonino Fogliani.

Norma er en samproduksjon med Oper Frankfurt.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, intervjuer og anmelderbilletter, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Tittelrollen som Norma blir sunget av den armenske sopranen, Hrachuhi Bassenz. Foto: Erik Berg
Tittelrollen som Norma blir sunget av den armenske sopranen, Hrachuhi Bassenz. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom