Norges Pelsdyralslag

Kun tre av ti Høyrevelgere støtter Erna i pelsforbud-saken

Del

Færre enn hver tredje velger i Høyre og Fremskrittspartiet mener at Norge bør forby pelsdyrnæringen. Dette viser at regjeringen er på fullstendig kollisjonskurs med egne velgere i pels-saken.

51 prosent av Frps velgere og 46 prosent av velgerne fra Høyre er uenig i regjeringens forslag om å forby pelsdyrnæringen. Ved stortingsbehandlingen i januar 2017 stemte både FrP og Høyre for en videreføring av pelsdyrnæringen.

Det er kun Senterpartiet som har mer pelsdyrvennlige velgere enn Høyre og Frp, hvor 61 prosent er for pelsdyroppdrett, mens 18 prosent vil avvikle næringen. Dette kommer frem i en fersk undersøkelse gjennomført av Norstat på oppdrag av Norges Pelsdyralslag (NPA).

Om befolkningen
32 prosent av befolkningen oppgir at de for pelsdyroppdrett. 44 prosent er mot pelsdyroppdrett. De resterende 24 prosent er i tvil eller vet ikke. Mange oppgir at de vil være mer positive dersom de visste mer om næringen. Tallene er for øvrig uendret siden siste måling desember 2016.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen er gjennomført i et representativt utvalg på 1000 respondenter fra Norstats panel i perioden 9. til 16. mai 2018. NPA har en omfattende historikk som sammenligningsgrunnlag fordi spørsmålsstillingene gjennomgående er den samme.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Norges Pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag
Norges Pelsdyralslag
Økern Torgvei 13
0580 Oslo

47 80 72 00http://www.norpels.no/

Norges Pelsdyralslag er medlemsorganisasjonen for norske pelsdyroppdrettere. Organisasjonens formål er å ivareta medlemmenes interesser, både faglig, økonomisk og sosialt.

Følg saker fra Norges Pelsdyralslag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Pelsdyralslag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Pelsdyralslag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom