Medietilsynet

Kulturdepartementets menneskerettspris for journalister 2016

Del

Prisen tildeles en journalist som i særlig grad har satt søkelys på aktuelle menneskerettighetsspørsmål i Norge. Prisen består av en pengegave på 100 000 kroner samt et litografi, utført av kunstneren Håkon Bleken.

Juryen understreker at journalistikk på menneskerettigheter er en vesentlig del av det journalistiske oppdraget, både i store og små redaksjoner.  Mindre, lokale medier spiller en like viktig rolle som nasjonale medier i bevisstgjøring om – og avdekking av brudd på grunnleggende rettigheter. 

Alle kan fremme forslag til kandidater innen onsdag 3. februar 2016 til juryens sekretær Jan Erik Andersen

For informasjon om bakgrunn, kriterier og tidligere prisvinnere les mer her på Medietilsynets nettsider.

Litografi av Håkon Bleken

Nøkkelord

Kontakter

Juryens sekretær:
Jan Erik Andersen
jan.erik.andersen@medietilsynet.no
69301218

Om Medietilsynet

Medietilsynet
Medietilsynet
Nygata 4
1607 Fredrikstad

69 30 12 00http://www.medietilsynet.no

Medietilsynet arbeider med veiledning av barn og unge i bruk av digitale medier, aldersgrenser for kinofilm, støtteordninger, behandler søknader om pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.

Følg saker fra Medietilsynet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Medietilsynet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom