NAF

Kulda er her igjen - er bilbatteriet lada og klart?

Del

Kulda kommer og går denne vinteren. Har du opplevd startvansker tidligere i vinter fordi batteriet i bilen din har lite strøm, bør du forberede batteriet for neste kuldeperiode. – Kulda er i ferd med å senke seg over Sør-Norge igjen. En natts vedlikeholdslading av batteriet, gjør bilen din klar, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Hold bilbatteriet ditt toppladet gjennom vinteren med en vedlikeholdslader. (FOTO: NAF)
Hold bilbatteriet ditt toppladet gjennom vinteren med en vedlikeholdslader. (FOTO: NAF)

Flate batterier er den hyppigste årsaken til bilberging. Når temperaturen synker reduseres også bilbatteriets effekt dramatisk. I tillegg er motoren tyngre å starte i kaldt vær. Et redusert batteri skal altså gjøre en mye tyngre jobb enn på sommeren. 

- Ingen har lyst til å oppdage et flatt batteri på morgenen midt i hverdagsstresset. Med påfyll av strøm, vil ikke tidsklemma klemme enda hardere, sier Sødal.

Et godt råd er å alltid ha fulladet batteri. Batteriet har lettere for å få selvutlading når det ikke er toppladet. Når kuldegradene er mange eller når fokksnøen kommer seg inn i motorrommet og legger seg over batteriet, kan batteriet tømmes. En vedlikeholdslader er ikke kostbar, og den er enkel å bruke. 

- Følg instruksjonene og sjekk i instruksjonsboka til bilen før du kobler laderen til bilen. En natt med lading, og batteriet er godt som gull igjen, rådgir Nils Sødal.

Noe annet som er lurt er å sjekke er at batteripolene er rene. Finnes det mye irr og skitt på polene gir det større selvutlading og hindrer kontakt med batteriet. Irr fjerner du med såpevann og børste. Skyll deretter med rent vann.

- Flere batteritips finner du på naf.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Hold bilbatteriet ditt toppladet gjennom vinteren med en vedlikeholdslader. (FOTO: NAF)
Hold bilbatteriet ditt toppladet gjennom vinteren med en vedlikeholdslader. (FOTO: NAF)
Last ned bilde

Lenker

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom