Jotun

Kronprinsen åpnet Jotuns fabrikk i Brasil

Del

(Sandefjord, 18. november 2015): 17. november åpnet H.K.H. kronprins Haakon Jotuns nye fabrikk like utenfor Rio de Janeiro i Brasil. Næringsminister Monica Mæland var også til stede. Fabrikken, som er Jotuns første i Sør-Amerika, vil ha en årlig produksjonskapasitet på 10 millioner liter.

Fabrikken er bygget på et 130 000 kvadratmeter stort landområde, og total investeringsramme er på over 100 millioner brasilianske reais.

Den nye fabrikken vil bidra til å nå Jotuns ambisjon om å bli markedsledende innen skips- og industrimaling i Brasil.

- Selv om de økonomiske tidene ikke er de beste i Brasil for tiden, er forventningene store og Jotun tenker langsiktig, sier Jotuns direktør i Brasil, Ferran Bueno.

- Potensialet for vekst er stort. På noen områder er Jotun fremdeles små, og derfor har vi ambisjon om å doble vår markedsandel i løpet av kort tid, fortsetter han.

Jotun har vært i Brasil siden 1998, og fra starten levert skipsmaling.Jotun er verdensledende på dette området. Siden 2008 har Jotun også levert maling til oljeinstallasjoner, vindmøller, industri og infrastruktur. I dag tilbyr Jotun en rekke avanserte produkter utviklet for å møte høye krav. – Jotun kan tilby brasiliansk næringsliv trygge og effektive løsninger for varig vern av verdier. Alt fra våre løsninger innen skipsmaling, som reduserer drivstoffutgifter og karbonutslipp, til vår innovative brannhemmende maling for offshoreinstallasjoner, sier Bueno.

Om lag 100 mennesker jobber ved den nye fabrikken som er strategisk plassert i utkanten av Rio de Janeiro og bare 190 kilometer fra oljehovedstaden Macaé. Jotun ønsker å være en aktiv deltaker i lokalsamfunnet som en utviklende og trygg arbeidsgiver. 7 av 10 ansatte er lokale – det vil si at de bor innenfor en radius på 35 kilometer fra fabrikken.

- Vi er også stolte av at vi støtter det sosiale prosjektet Karanba, drevet av den tidligere Lynspilleren Tommy Nilsen. I Karanba får barn fra slummen i Rio en bedre tilværelse gjennom fotballen og de får fastere rammer slik at de kommer seg gjennom skolen og er bedre rustet for framtida, sier Bueno.

- Brasil er et viktig land for norske bedrifter. Jotun bidrar til å skape arbeidsplasser og verdier i Brasil. Den nye fabrikken viser at de har et langsiktig perspektiv på sine investeringer i landet. Jeg ønsker Jotun lykke til videre, sier næringsminister Monica Mæland.

- Jotun er en profesjonell og kompetent samarbeidsorientert bedrift som bidrar til å bygge et godt omdømme for Norge også i Brasil, uttaler Helle Moen som leder Innovasjon Norges kontor i Brasil.

Kontakter

Sverre M. Knudsen, kommunikasjonsdirektør. Telefon 906 32 035 eller sverre.knudsen@jotun.no

Bilder

Om Jotun

Jotun
Jotun
Sjølyst plass
0278 Oslo

http://www.jotun.no/
Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 65 selskaper og 35 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 90 land. Jotun hadde i 2014 en total omsetning på NOK 17 542 millioner, og har i dag over 9 700 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segmenter inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg saker fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Jotun

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom