Norges idrettshøgskole

Kronprins Haakon leder Dignity Day med studentene ved Norges idrettshøgskole

Del

Torsdag 10. september gjennomfører Kronprinsen en Dignity Day på Norges idrettshøgskole (NIH). 300 studenter vil samles til en samtale om verdighet, spesielt relatert til deres fremtidige roller som kroppsøvingslærere, trenere og ledere i idretten.

Kronprinsen skal være hovedveileder og også lede undervisningen i en egen klasse. Blant de andre veilederne er masterstudenter ved NIH, Kjetil André Aamodt, Birgit Skarstein og Inge Andersen.

- Verdighet er noe vi alle har, men som vi likevel ikke skal ta for gitt. Hver dag tar vi valg som former oss selv og omgivelsene våre. I skolegården og på arbeidsplassen, i lokalsamfunnet og globalt. Med Dignity Day ønsker vi å invitere studentene til en samtale om hvordan deres valg og handlinger kan styrke deres egen og andres verdighet. Rollene studentene ved Norges idrettshøgskole har innen fysisk aktivitet og idrett i samfunnet, gjør tematikken særlig relevant og spennende, sier leder for Global Dignity Norge, Thomas Horne.

3-års faglærerstudenter ved NIH har skolepraksis i videregående skole og skal for fjerde år på rad være veiledere på Global Dignity Day i høst.

Om Global Dignity og Dignity Day

Global Dignity ble etablert i 2006 av Kronprins Haakon, Professor Pekka Himanen (Finland) og leder av Operation Hope, John Bryant (USA). Global Dignity er en uavhengig, ideell og politisk nøytral organisasjon. Visjonen til Global Dignity er å virkeliggjøre den universelle retten alle mennesker har til å leve verdige liv.

På 10 år har Global Dignity vokst til å bli en stor internasjonal bevegelse og er nå etablert i mer enn 50 land verden over. Dignity Day er et to-timers undervisningsopplegg om verdighet og om hvordan vi kan øke vår egen og andres verdighet gjennom å se hverandre, ta vare på hverandre og være der for hverandre i hverdagen. Her i Norge vil Global Dignity Day i år holdes på nærmere 120 skoler over hele landet 21. oktober.

Praktisk informasjon

Tid:      Torsdag 10. september, kl. 09.15 – 12.00

Sted:   Norges idrettshøgskole, Sognsvann, Oslo

09.15   Informasjon til pressen i høgskolens foaje.

09.30   H.K.H. Kronprinsen ankommer NIH. Fotopunkt.

09.35   Åpning av Dignity Day i idrettshallen. Rektor ønsker velkommen, Kronprinsen holder presentasjon. Presse har mulighet til å ta bilder i salen. Av hensyn til studentene ber vi om at det utvises varsomhet.

10.15   Samtaler i mindre grupper i klasserom. Kronprinsen leder samtalen i en av klassene.

Kort fotopunkt i klasserom. Det gis ikke anledning til å fotografere og være til stede i klasserommene under denne klasseromsøkten.

11.25   Oppsummering hvor studenter forteller sine historier om verdighet. Presse har mulighet til å ta bilder i salen.

12.00 Avslutning av Dignity Day på NIH.

Nøkkelord

Kontakter

For mer infomasjon, kontakt:

Thomas Horne, leder for Global Dignity Norge, tlf.: 909 75 800

Christian Lagaard, kommunikasjonsrådgiver Det kongelige hoff, tlf.: 974 74 755

For informasjon om NIH, kontakt:

Kari Bø, rektor NIH, tlf.: 990 47 363

Om Norges idrettshøgskole

Norges idrettshøgskole
Norges idrettshøgskole
Sognsveien 220
0863 Oslo

23 26 20 00http://www.nih.no
Norges idrettshøgskole (NIH) er en vitenskapelig høyskole og Norges fremste utdannings- og forskningsinstitusjon innen idrettsvitenskap. Vårt samfunnsoppdrag er å drive fremragende høyere utdanning, forskning og formidling på våre fagområder. Studenter og ansatte på NIH studerer mennesker i bevegelse fra ulike perspektiver. Vi tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, og våre studieprogrammer skal dekke samfunnets behov for kompetanse innen idrettsfeltet. Høgskolen har rundt 1500 studenter og 220 ansatte fordelt på fem fagseksjoner, seks administrative avdelinger og to forskningssentre. Alle NIHs bygg og idrettsanlegg er lokalisert ved Sognsvann, med Nordmarka som nærmeste nabo. For nærmere informasjon, se www.nih.no

Følg saker fra Norges idrettshøgskole

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettshøgskole på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettshøgskole

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom