TV 2

Kristoffer Joner spiller hovedrollen TV 2s nye store dramaserie

Del

«Kielergata» er TV 2 sin nye store dramaserie, og den er allerede solgt til flere land. Serien får premiere til høsten på TV 2 og TV 2 Sumo.

Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- TV 2 drama jakter kontinuerlig etter de beste historiene og har ambisjon om å være nyskapende og best på moderne drama. Med «Kieler gata» har vi alt dette og vi gleder oss stort til å sette i gang med produksjonen, sier dramasjef Christopher Haug i TV 2.

Dramaserien er på 10x45 minutter og er TV 2s storsatsing for høsten 2018. «Kielergata» har en imponerende cast hvor vi blant annet finner; Andrea Bræin, Janne Heltberg, Alexander Rapaport, Silje Storstein, Anneke von der Lippe, Nicolai Cleve Broch, Kristoffer Joner og Johan Rheborg.

- Dette er en karakterdrevet dramaserie med thrillerelementer og tilløp av humor. Serien er skapt av relativt unge og ekstremt dyktige kreatører, det oppleves veldig friskt og er noe annet enn en adapsjon fra noe man har lest og sett før. Historiene er velskrevet med et driv som tv-seerne kan glede seg til. Vi er utrolige glade for å ha funnet denne serien og at det er TV 2 den skal gå på, sier Christopher Haug.
 
«Kielergata» handler om Jonas (Kristoffer Joner) som er bosatt i Kielergata der han har stiftet familie i den søvninge småbyen Slusvik, også kjent som Skandinavias minst kriminelle sted. Her er alt fryd og gammen, ingen gjør en flue fortred. For Jonas, med sin mørke fortid, så er dette det perfekte skjulested. Her er det bare å fremstå så normal som mulig, så vil ingen stille noen spørsmål. Jonas lever et behagelig liv helt til det en dag plutselig dukker opp et lik en den idylliske småbyen. Jonas sin største frykt er en realitet, politiet vil starte en større etterforskning hvor alle vil bli stilt under lupen. Jonas får panikk, men det viser seg at han ikke er den eneste, gradvis finner han ut at det er flere i gata som har samme interesse som ham - forhindre at noen graver i fortiden - til enhver pris...

«Kielergata» produseres av Anagram Norge, som er et uavhengig produksjonsselskap innen utvikling og produksjon av norsk tv-drama. Anagram var sist aktuell med serien «Melk». Eksekutive produsenter er Anne Kolbjørnsen og Ole Marius Araldsen. De står blant annet bak suksesser som «Det tredje øyet», «Lilyhammer» og «Maniac». Kielergata» er forhåndssolgt til flere land, og har ITV International som distributør.   

Serien skal regisseres av Patrik Syversen og Cecilie Mosli. Syversen er en av landets mest lovende kreatører og har blant annet jobbet på «Det som en gang var», «Damon Box» og «Dragonheart; Battle for the heartfire».

Cecilie Mosli er kjent både som skuespiller og regissør. Som regissør har hun jobbet på serier som «Hjerterått», «Mammon» og «Frikjent». Mosli var sist aktuell som regissør på «Grey´s Anatomy». Musikken skal komponeres av Øystein Greni.

«Kielergata» er utviklet og skrevet av Patrik Syversen, Stig Frode Henriksen og Jesper Sundnes.

Innspillingen vil skje på Fetsund, Ørje, Oslo og utenfor landets grenser...

Kontakter

Bilder

Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Skuespiller Kristoffer Joner spiller hovedrollen i TV 2s nye dramastorsatsing «Kielergata». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Last ned bilde
Dramasjef Christopher Haug i TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2.
Dramasjef Christopher Haug i TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2.
Last ned bilde

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er Norges største kommersielle tv-kanal, og er en del av mediehuset TV 2 som står bak en rekke etablerte merkevarer som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Sportskanalen, TV 2 Humor, TV 2 Sumo, TV2.no, TV 2 Mobil og TV 2 Skole.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, der deler årlig ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, forlag, Klikk.no, Nordisk Film, kinodrift, samt flere deleide selskaper.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom