Dinero

Kredittnytt mars 2018: Betalingsnyhetene fra måneden som var

Del

Hver måned oppsummerer forbrukerportalen Dinero.no de viktigste nyhetene og markedstrendene innenfor kredittkort, forbrukslån og betalingsløsninger. Dette skjedde i årets tredje måned.

Vi legger mars bak oss, og med det oppsummerer Dinero.no nyheter og endringer innenfor det norske markedet for forbrukslån, kredittkort og betalingsløsninger i måneden som gikk.
Vi legger mars bak oss, og med det oppsummerer Dinero.no nyheter og endringer innenfor det norske markedet for forbrukslån, kredittkort og betalingsløsninger i måneden som gikk.

Vi legger mars bak oss, og med det oppsummerer Dinero.no nyheter og endringer innenfor det norske markedet for forbrukslånkredittkort og betalingsløsninger i måneden som gikk.

1. Flytoget avvikler EuroBonus-ordning

Siden 2016 har man hatt muligheten til å tjene EuroBonus-poeng med Flytoget, men 15. mars ble dette tilbudet avviklet med umiddelbar virkning. Aktører som Flybussen fortsetter derimot med ordningen, og lar deg tjene både EuroBonus- og CashPoint-poeng ved forhåndskjøp av billett.

2. Trumf øker EuroBonus-kurs

Trumf øker vekslingskursen mellom Trumf- og EuroBonus fra 13,89 til 15 poeng. For at du skal kunne nyte godt av denne fordelaktige kursen, er du nødt til å binde deg til faste konverteringer fra Trumf- til EuroBonus-poeng, noe som skjer så snart du når en selvbestemt Trumf-sum. 

Per i dag kan dette gjøres automatisk så fort du har tjent opp enten 50, 100 eller 200-bonuspoeng gjennom Trumf. Samtidig som kursen ved automatisk overføring økes, vil poeng som overføres manuelt synke i verdi fra nevnte 13,89 til 10 poeng.

3. Betal regninger uten bankens involvering

Selskapene LINK Mobility og Bankbridge inngår et samarbeid om å utvikle en tjeneste som lar kunder betale regninger med mobiltelefonen. Dette uten at kundens overordnede hovedbank involveres.

Med det nye EU-direktivet PSD2 opphører bankenes eksklusive rett til å håndtere bankkontoer, og åpner for at også selvstendige aktører kan påta seg ansvaret.

Det legges med andre ord til rette for at eksterne aktører kan foreta regningsbetalinger på kundenes vegne, hvor de tidligere var pålagt å samarbeide med banker for å kunne foreta disse transaksjonene. For deg som kunde betyr det at det blir stadig enklere å betale regninger i framtiden.

4. Halve Norge åpne for kontaktløs betaling

Et flertall av de yngre i befolkningen har tidligere uttalt at de ønsker å benytte seg av kontaktløs betaling. På vegne av BankAxept har TNS Kantar foretatt en meningsmåling som viser at halvparten av landets innbyggere nå ønsker å ta i bruk kontaktløs betaling.

Flere og flere banker gir tilgang til kontaktløshet i sine kort. Det er forventet at cirka tre millioner kontaktløse BankAxept-kort vil finnes på det norske markedet innen 1. juli i år.

5. Forbrukslånsveksten øker

I fjor økte forbrukslånsmarkedet økte med 13,2 prosent. Med det hadde nordmenn 102,1 milliarder kroner i forbrukslån ved utgangen av fjoråret, hvorav omtrent halvparten av dette er kredittkortgjeld.

Økningen er noe svakere enn foregående års økning, da forbrukslånsveksten økte med 15,3 prosent – en gjeld på 90,2 milliarder kroner. Det skriver E24 basert på en rapport fra Finanstilsynet.

«De siste årene har veksten i forbrukslån vært klart høyere enn den generelle kredittveksten til personkunder», konstaterer Finanstilsynet i samme rapport.

6. Forbrukertilsynet vil ha ny kredittopplysningslov

«Faktiske forhold må være viktigst når folk blir kredittvurdert, ikke statistikk som tegner et bilde av en persons antatte evne til å betale for seg». Det skriver Forbrukertilsynet, som ønsker at kredittvurderinger skal belage seg på informasjon om ens personlige økonomi framfor faktorer som bosted, personlig helse, alder og kjønn.

Uttalelsen kommer i forbindelse med at tilsynet nå har levert sin høringsuttalelse til regjeringens forslag til ny kredittopplysningslov.

Tilsynet ønsker også at det bør kreves en saklig grunn for at kredittsjekker skal foretas, og at terskelen bør være høyere enn den er i dag. Samtidig vil Forbrukertilsynet at det skal være enklere å foreta frivillig kredittsperre. Dagens løsning krever at man må melde fra til hver av de fire aktørene som foretar kredittsjekk av privatpersoner for å få denne sperren. Tilsynet ønsker at dette skal gå via én enkelt instans for å forenkle prosessen.

7. Flere kredittkortkortnyheter fra Monobank

Lanseringen av Monobanks kredittkort nærmer seg med stormskritt, og banken har i den anledning lettet på sløret siden sist. Kortet kommer med en egen app. Gjennom denne har man tilgang til en digital versjon av kredittkort, samt anledningen til å lagre kvitteringer. Man får 1 % tilbake på alle innlandskjøp, og 1,5 % tilbake på utlandskjøp. Samtidig skilter banken med gratis kontantuttak i utenlandske minibanker.

Med kortet tilkommer et månedlig termingebyr på 29 kroner, og den effektive renten er satt til hele 30,36 prosent. Banken har per dags dato ikke offentliggjort øvrige priser og avtalevilkår.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vi legger mars bak oss, og med det oppsummerer Dinero.no nyheter og endringer innenfor det norske markedet for forbrukslån, kredittkort og betalingsløsninger i måneden som gikk.
Vi legger mars bak oss, og med det oppsummerer Dinero.no nyheter og endringer innenfor det norske markedet for forbrukslån, kredittkort og betalingsløsninger i måneden som gikk.
Last ned bilde

Lenker

Om Dinero

Dinero
Dinero
Erling Skjalgssons Gate 19 b
0267 Oslo

23 90 52 52https://www.dinero.no

Forbrukerportalen Dinero™ tilbyr tester og dyptgående artikler innen privatøkonomi. Vårt hovedfokus er betalingskort, kredittkort, forbrukslån og forsikring. Dinero eies av Fagweb AS

Følg saker fra Dinero

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Dinero på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Dinero

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom