EL og IT Forbundet

Kraftutveksling: Et gode eller onde?

Del

EL og IT Forbundet inviterer til frokostmøte om kraftutveksling tirsdag 9. januar kl 08.00. Kraftutveksling har vært tema i den offentlige debatten en stund, og det har splittet både fagbevegelse, miljøbevegelse og politiske partier. Vel møtt!

Statnett bygger to nye kraftkabler til utlandet. I tillegg ønsker NorthConnect å bygge en tredje kabel.

Satt på spissen: Kabelmotstanderne frykter prissjokk på strøm og industridød. Tilhengerne mener kablene trengs for å øke produksjonen av fornybar energi, og at det skaper nye inntekter og arbeidsplasser i Norge.

Anders Kringstad, avdelingsleder Markedsanalyse i Statnett, forklarer innledningsvis hvordan kraftutvekslingen med utlandet foregår. Det blir også innlegg av Torjus Folsland Bolkesjø, professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Deretter blir det paneldebatt med Jan Olav Andersen (EL og IT Forbundet), Frode Alfheim (IndustriEnergi), Hege Haukeland Liadal (Stortingsrepresentant for AP), Einar Wilhelmsen (Zero) og Bjørn Kjetil Mauritzen (Hydro).

Debattleder: Aslak Bonde.

Tid: Tirsdag 9. januar. Enkel frokost serveres fra klokka 08.00. Programmet begynner kl 08.30.

Sted: Oslo, Kulturhuset på Youngstorget.

Nøkkelord

Kontakter

Om EL og IT Forbundet

EL og IT Forbundet
EL og IT Forbundet
Torggata 12
0181 Oslo

+47 23 06 34 00http://www.elogit.no

EL og IT Forbundet er et LO-forbund for ansatte innenfor IKT, energi og el-installasjon. Forbundet har over 38 000 medlemmer.

Følg saker fra EL og IT Forbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra EL og IT Forbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra EL og IT Forbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom