Nets Branch Norway

Kraftig vekst i kortbruken

Del

(Oslo 6. april 2017) Tall fra Nets og BankAxept AS viser at det i mars ble utført 152,5 millioner kortkjøp, en økning på 12 prosent. Det ble handlet med betalingskort for 49,2 milliarder kroner, en vekst på 8,3 prosent.

– Årsaken til den kraftige veksten skyldes trolig at i fjor inntraff alle påskens helligdager i mars, i motsetning til i år hvor disse først kommer i april, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

39,7 milliarder med BankAxept

I mars ble BankAxept-kortene benyttet 132,5 millioner ganger, noe som er 13,2 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester for 39,7 milliarder kroner med disse kortene, noe som er 2,7 milliarder mer enn i mars 2016.

– I mars var gjennomsnittsbeløpet for kjøp med BankAxept-kort på 299,- kroner. Dette er første gang vi ser at snittbeløpet er under 300 kroner, noe som kan tyde på at disse kortene i stadig større grad benyttes til småhandel og trolig har erstattet kontantene for en del personer, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Nøkkelord

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom