Nets Branch Norway

Korthandel oktober 2016 - Moderat vekst i kortbruken

Del

(Oslo, 10. november 2016) Kortbruken økte med 2,9 prosent sammenlignet med oktober i fjor viser tall fra Nets og BankAxept AS. I løpet av oktober ble betalingskortene benyttet 149,1 millioner ganger. Kortomsetningen var på 50,1 milliarder kroner denne måneden, noe som er vekst på 0,7 prosent.

— Noe av årsaken til den moderate veksten skyldes at det i oktober i år var en søndag mer og en fredag mindre, enn oktober i fjor. Tar man høyde for dette er veksten i kortbruken på nivå med gjennomsnittet i år, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.


I oktober ble BankAxept-kortene benyttet 130,3 millioner ganger, noe som er 1,8 millioner mer enn samme måned i fjor. Totalt ble det handlet varer og tjenester med disse kortene for 40,6 milliarder kroner, noe som er omtrent det samme som i oktober i fjor.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Narve Hansen, markedsdirektør i BankAxept AS, tlf. 409 10 091, e-post: nh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Nets er spesialist på å styrke og drive utviklingen av digitale betalinger. Vi knytter banker, bedrifter og forbrukere sammen i et internasjonalt nettverk som legger til rette for digitale betalinger. Gjennom vår tilstedeværelse i hele det nordiske markedet, leverer vi en rekke kort- og kontobaserte tjenester samt betalingsløsninger for varehandelen.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom