Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kontrakt om innvendige arbeider

Del

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF (KID) signerte mandag 12. september kontrakt med HENT om innvendige arbeider til nytt Munchmuseum. Kontrakten er på ca. 350 millioner kroner, og er dermed den største enkeltstående kontrakten som er inngått på det nye museet. KID har nå inngått kontrakter for 97 prosent av entreprisebudsjettet til nytt Munchmuseum.

Prosessleder Geir Saltvik i Hent og direktør Eli Grimsby i KID har signert kontrakt på innvendige arbeider i det nye Munchmuset

– Det er en stor kontrakt vi nå har landet og jeg har en veldig god følelse med HENT som ny samarbeidspartner, sier direktør Eli Grimsby i KID.

 

Ny, innovativ entreprisemodell

Kontrakten som nå er inngått mellom Kultur- og idrettsbygg Oslo KF og HENT er spesiell og innovativ. For første gang er det lyst ut en konkurranse som bygger på en såkalt mixed entreprisemodell. Det betyr at KID har beskrevet underlaget mens tilbyderne blant annet har konkurrert på hvordan de vil gjennomføre optimaliseringsprosessen i etterkant. Optimaliseringsprosessen, som blir ledet av HENT i samarbeid med KID, vil føre frem til en ny, optimal beskrivelse av arbeidene som skal utføres.

– Dette fører til at vi i god dialog med entreprenøren kan luke ut usikkerhetsmomenter så tidlig som mulig og dermed redusere risikoen i gjennomføringsfasen, forteller Grimsby.

Store forventninger

HENT, som nå har fått ansvaret for å fylle skallet til det nye signalbygget i Bjørvika med all bygningsmessig innvendige arbeider og tekniske anlegg, planlegger å starte opp arbeidene høsten 2017.

– Vi er svært fornøyd med å ha vunnet denne kontrakten og ser frem til et godt samarbeid med Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune. Mange byggherrer er fastlåst i konservative entrepriseformer, og vi synes det er spennende og positivt at KID velger en nyvinning som denne kontraktsformen, sier prosessleder Geir Saltvik som skal lede optimaliseringsprosessen hos HENT.

I kontraktsmøtet understreket direktør Eli Grimsby i KID at foretaket har store forventninger til leveransen fra HENT.

– Vi gleder oss til å jobbe sammen med dere og forventer oss intet mindre enn det beste, sier hun.

– Dette er et klart prioritert prosjekt hos oss som vi går inn i med ærefrykt, sier Geir Saltvik.

Et landemerke i Oslo

Det nye Munchmuseet skal bli et landemerke i Oslo, hvor man kan oppleve Norges største kunstner gjennom tidene i et bygg med høy arkitektonisk kvalitet som er inkluderende, innbydende og tilgjengelig for alle. I midten av oktober vil grunnarbeidene være ferdig og grunnsteinen legges ned. Umiddelbart etter dette vil arbeidet med selve råbygget og det karakteristiske tårnet starte.

Selve bygget skal stå ferdig i desember 2019

Kontakter

Bilder

Om Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Kultur- og idrettsbygg Oslo KF
Olav Vs gate 4
0161 Oslo

02180http://www.kulturbyggene.no

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF er et kommunalt foretak, etablert 1. juli 2015. Foretaket har ansvar for å bygge, eie, leie ut, vedlikeholde og forvalte kultur- og idrettsbygg i Oslo. Vår portefølje består av eksisterende bygg/anlegg og nye prosjekter som skal legge rammene for aktivitet og opplevelser for byens befolkning og for tilreisende. Blant våre eiendommer er Holmenkollen nasjonalanlegg, Bislett stadion og Vigeland-museet. Blant våre byggeprosjekter er nye Munchmuseet og nye Deichmanske hovedbibliotek, samt flere idrettsanlegg fra Oslos OL-søknad for 2022, inkludert nye Jordal Amfi og Valle Hovin ishall.

Følg saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Tre nye kontraktspartnere skal møblere det nye Deichmanske hovedbibliotek9.2.2018 14:31Aktuelt

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har i dag inngått fire kontrakter på løst inventar med tre møbelsnekkerfirmaer. Kontraktene inneholder møblering av det nye Deichmanske hovedbibliotek i Bjørvika. – Dette er et unikt bygg med en kompleks infrastruktur som stiller høye krav til spesialtilpasninger og kreative løsninger. Vi har høye forventninger til leveransene fra våre kontraktspartnere, sier direktør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg.

Norges første skreddersydde kommunale idrettshall for bryting åpnet i Oslo14.12.2017 19:00Pressemelding

Oslo kommunes nye flerbrukshall på Lambertseter er landets første kommunale idrettshall som har en egen skreddersydd hall for bryting. I dag fikk ordfører og byrådsleder i Oslo oppleve det norske bryteresset Grace Bullen i en real oppvisningskamp under åpningen av Lambertseter flerbrukshall. Foruten å ha blitt et av Nordens flotteste bryteanlegg, er hallen et allsidig anlegg tilrettelagt for håndball, basketball, volleyball, badminton, innebandy og allidrett.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom