Konkursnedgang i november

Del

For første gang siden mars falt antall konkurser i Norge. I november er antall konkurser ned 3,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

– Det er gledelig at konkurstallene viser nedgang. Vi har lenge reagert på det høye antallet konkurser over tid i Norge, til tross for at norsk næringsliv rapporterer om sterk vekst. Vi understreker allikevel at det fortsatt er tidlig å konkludere om den negative trenden er snudd basert på statistikk for en såpass kort periode, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge

 I november gikk 446 selskaper konkurs. Det er en nedgang på 3,3 prosent sammenlignet med i fjor. Men på tross av nedgangen i november har antall konkurser like fullt økt med 11,7 prosent i år. 4650 selskaper har så langt gått konkurs i 2018.

900 konkurser i varehandel

Selv om antall konkurser totalt går ned for november, fortsetter konkursoppgangen for enkelte sektorer. En av sektorene med størst økning i konkurser hittil i år er varehandel. Her har 9994 bedrifter gått konkurs. Det er en økning på hele 26,8 prosent sammenliknet med samme periode i fjor.

– Vi får stadig rapporter om at det er tøffe tider i handelsnæringen. Netthandelen spiser markedsandeler og bidrar til at prisene settes under press. Det betyr vanskelige tider også fremover, og vi ser nok ingen snarlig bedring i denne sektoren, sier Kristiansen.

Økningen i antall konkurser hittil i år er størst i fylkene Buskerud og Akershus med henholdsvis 36,2 og 28,6 prosent så langt i år. Deretter følger fylkene Aust-Agder og Sogn og Fjordane.

Statistikken gjelder alle foretaksformer.

 **

For ytterligere informasjon, kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil 930 09 713

Om Experian

Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass.

 Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og en del av FTSE 100-indeksen. Experian består av 16 000 ansatte i 39 land og har hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Bilder

Om Experian

Experian
h
3 Oslo

445

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian