Konkurshopp tross solid norsk økonomi

Del

Selv om økonomien går godt økte antall konkurser med 12,1 prosent i september, sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser tall fra analyseselskapet Experian.

Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør Experian
Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør Experian

– Denne uken har det kommet flere positive signaler om at norsk økonomi er i medvind. Blant annet har ikke NHOs medlemsbedrifter vært mer optimistiske på ti år. Derfor er det et stort paradoks at antall konkurser fortsetter å øke i høyt tempo, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge.

For til tross for at den norske økonomi er inne i en god periode fortsetter antall konkurser å øke. Så langt i år er 3 738 selskaper slått konkurs. Det er en økning på 13,4 prosent fra i fjor. I september alene gikk 416 selskaper over ende, en økning på 12,1 prosent.

Varehandel

En av sektorene med størst økning i konkurser er varehandel. Her har 801 bedrifter gått konkurs hittil i år. Det er en økning på hele 31,7 prosent. Men også bygg og anlegg-sektoren trekker opp, med en økning i antall konkurser på 18 prosent.

– Det er tydelig at det er strukturelle endringer på gang i handelsnæringen, og at flere butikker legger ned blant annet som følge av tøffere konkurranse fra netthandel. Bygg og anleggsektoren sliter nok også med ettervirkninger etter et svakt boligmarked i fjor. Det tar nemlig alltid litt tid fra nedturen er over oss til vi ser utslaget i antall konkurser, sier Kristiansen

Økningen i antall konkurser er størst i fylkene Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, med henholdsvis 34,8 og 34,2 prosent. Oppland fylke har den tredje største økningen med 30,4 prosent hittil i år.

Statistikken gjelder alle foretaksformer. De største gruppene er aksjeselskap, enkeltpersonforetak og NUF.

**

For ytterligere informasjon, kontakt:

Salgsdirektør i Experian, Per Ivar Kristiansen, mobil 930 09 713

 

Om Experian
Experian er verdens største leverandør av kreditt-, analyse og markedsinformasjon til bedrifter. Experian hjelper kunder med verktøy som bidrar til å treffe bedre og mer lønnsomme beslutninger. Magasinet Forbes har kåret Experian til et av verdens 100 mest innovative selskaper fire år på rad, og i 2017 havnet Experian på 94. plass.

Experian plc. er listet på London Stock Exchange (EXPN), og en del av FTSE 100-indeksen. Experian består av 16 000 ansatte i 39 land og har hovedkontorer i Dublin, Nottingham, Costa Mesa (California) og Sâo Paulo (Brasil).

Bilder

Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør Experian
Per Ivar Kristiansen, salgsdirektør Experian
Last ned bilde

Om Experian

Experian
h
3 Oslo

445

Følg saker fra Experian

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Experian på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Experian