Norsk Folkehjelp

Kongsvinger mottak legges ned

Del

Norsk Folkehjelps asylmottak på Kongsvinger legges ned 30. juni. Avgjørelsen er i strid med UDIs signaler om å opprettholde mottaksstrukturen.

Kongsvinger asylmottak har blitt drevet helt siden 1990-tallet, fra 2002 i regi av Norsk Folkehjelp. Etter at Kongsvinger er lagt ned, vil Norsk Folkehjelp kun ha Dikemark mottak i Asker igjen.

Leder for Flyktning- og inkluderingsavdelingen i Norsk Folkehjelp, Ingrid Sætre, er skuffet over UDIs avgjørelse.

–Vi ser at føringer som UDI har gitt om å opprettholde en tredeling i mottaksstrukturen, med kommunale, kommersielle og ideelle aktører, ikke følges opp i praksis. Det er kritisk for vår totale mottaksdrift, og det blir vanskelig å opprettholde kvaliteten på driften, sier Sætre.

Kongsvinger mottak har fullt belegg, og nedleggelsen vil gå ut over beboerne som må flytte til andre mottak.

–Mange av beboerne har allerede flyttet opp til fire ganger, så det vil bli en ytterligere belastning for dem. Vi har også flere ansatte med lang erfaring og høy kompetanse på asylfeltet. Vår oppgave blir nå først og fremst å ivareta beboerne og de ansatte, sier Sætre.

Kongsvinger asylmottak har åtte ansatte. Norsk Folkehjelp har drevet asylmottak siden 1988 og gjorde en stor innsats under flyktningkrisen i 2015, da organisasjonen drev totalt 13 mottak.

Kontakter

Ingrid Sætre, leder Flyktning- og inkluderingsavdelingen, tlf. 902 49 548, e-post IngSat460@npaid.org

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom