Norges idrettsforbund

Kongsberg Snowboardklubb trekkes frem i Norges idrettsforbunds nyeste ungdomssatsing

Del

I dag lanserer Norges idrettsforbund www.ungdomsløftet.no – en nettportal med suksesshistorier fra 30 idrettslag i Norge som har lykkes med god ungdomsidrett. Målet med siden er å inspirere og motivere ungdom til å være aktive i idretten.

www.ungdomsløftet.no

Blant klubbene som trekkes frem finner man Kongsberg Snowboardklubb. Hovedgrunnen til at klubben anerkjennes er opprettelsen av jentegruppa «Silvergirls»

Det startet for noen år siden med et ønske om å få flere jenter til å holde på med snowboard. Allerede er Kongsberg kjent for snowboardstjernene Silje Norendal og Stian Sivertzen, som er store forbilder i klubben.

- Hos Silvergirls fokuseres det på idrettsglede og aktivitet – ikke alder. Det liker vi veldig godt, sier rådgiver for ungdomsidrett Kathrine Godager.

- Vi vet at det sosiale miljøet i ungdomsårene er utrolig viktig og vi lot oss imponere over hvor pragmatiske Kongsberg Snowboardklubb var da de tok jentenes deltagelse på alvor og lagde en større gruppe, i stedet for å dele inn i mange små aldersgrupper.

Vi har intervjuet både trener og utøvere fra Kongsberg Snowboardklubb.
Les mer og hent innhold her

Bilder og video til bruk for avisen finnes her. Innholdet krediteres Norges idrettsforbund

https://bilder.nif.no/ImageVault/shares/gonuv8lim7

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom