Den norske kirke

Kongens fortjenstmedalje til Bierna Leine Bientie

Del

- Jeg gratulerer Bierna Leine Bientie med Kongens fortjenstmedalje. Det er så fortjent! Har gjort et imponerende og banebrytende arbeid, sier Samisk kirkeråds leder Sara Ellen Anne Eira.

Bierna Leine Bientie fikk 18. mai tildelt Kongens fortjenestmedalje for sin innsats for den sørsamiske befolkningen. Utmerkelsen ble overlevert  i Snåsa. Det var kommunen som søkte om at Bientie skulle få denne utmerkelsen for sin innsats som sokneprest og sørsameprest.

- Bierna Bientie har gjort en betydelig innsats for den sørsamiske befolkningen. Både som den første sørsamiske presten, og for oversettingen av ny liturgi på sørsamisk, sier ordføreren i Snåsa kommune, Tone Våg, til NRK.

Bierna Leine Bientie arbeidet som den eneste sørsamiske presten i Den norske kirke fra 1998 frem til han ble pensjonist i 2014. Som sørsameprest har Bierna Leine Bienties arbeidet med bibeloversettelse, utvikling av et liturgisk språk på sørsamisk og integrering av det samiske perspektivet i praktisk teologi, liturgi og menighetstenkning. Bientie har oversatt blant annet Markusevangeliet til sørsamisk.

Om Den norske kirke

Den norske kirke
Kirkens hus - Rådhusgata 1-3
0151 Oslo

23 08 12 00https://kirken.no

Følg saker fra Den norske kirke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den norske kirke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den norske kirke