NOKAS

Konfirmantene ønsker seg kontanter

Del

Antall minibank uttak hos Nokas tyder på at konfirmantene har kontanter høyt på ønskelista. - Vi opplever økt etterspørsel etter kontanter nå i april og mai, sier direktør i Nokas Cash Handling Norge, Anisa Solvang.

Konfirmanter ønsker seg kontanter, mener Anisa Solvang i Nokas Cash Handling.(Colourbox)
Konfirmanter ønsker seg kontanter, mener Anisa Solvang i Nokas Cash Handling.(Colourbox)

Statistikk fra Nokas, som har mer enn 1200 egne minibanker i Norden, viser at det foretas rundt 20% flere transaksjoner i Norge i konfirmasjonsukene enn i øvrige måneder. Totalt sett foretas det nærmere 1,5 millioner uttak fra Nokas sine egne minibanker i Norge i denne perioden. I tillegg kommer uttakene fra bankenes egne minibanker. I snitt ligger et minibank uttak på rundt 1500 kroner.

- Vi har all grunn til å tro at dette henger sammen med at konfirmantene synes kontanter er mer spennende å få i hånda enn elektroniske penger, sier Anisa Solvang. Vi kan berolige alle konfirmanter med at vi har et godt utbygd transportnett som sørger for at våre minibanker ikke skal gå tomme når foreldre, besteforeldre og venner skal ta ut penger til sine håpefulle konfirmanter, sier hun.

I tillegg til egne minibanker drifter og forsyner Nokas også flere andre bankers minibanker. Hun ser flere fellestrekk som bekrefter egne tall. Også mange av butikkene i detaljhandelen ber om mer veksel tilført, ifølge Solvang.

- Det kan tyde på at folk i større grad enn ellers i året ønsker å ta ut kontanter i dagligvarebutikken sin når de likevel er ute og handler, som et supplement til å ta ut kontanter fra minibankene, sier hun. Våre uformelle kundeundersøkelser viser at en del av disse pengene blir lagt i konfirmasjonskonvolutter. 

Solvang forventer likeledes en tilsvarende økt uttaksfrekvens nå i sommer, hvor det tradisjonelt sett er større etterspørsel etter kontanter fra utenlandske turister og i forbindelse med festivaler rundt i hele landet

- VIPPS og andre elektroniske betalingsløsninger er kommet for å bli, men fremdeles er det mange som synes kontanter er enklest og mest fornuftig å bruke. Ikke minst gjelder dette for konfimanten som ser ut til å like friheten med sedler i hånda bedre enn å se på en kontoutskrift, avslutter hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konfirmanter ønsker seg kontanter, mener Anisa Solvang i Nokas Cash Handling.(Colourbox)
Konfirmanter ønsker seg kontanter, mener Anisa Solvang i Nokas Cash Handling.(Colourbox)
Last ned bilde
Direktør Anisa Solvang i Nokas Cash Handling Norge. (Nokas)
Direktør Anisa Solvang i Nokas Cash Handling Norge. (Nokas)
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

915 02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2018 en omsetning på ca. NOK 5,1 milliarder. Nokas konsernet har rundt 10.000 medarbeidere fordelt på tre divisjoner: Cash Handling, Security og Systems.

Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet30.1.2018 10:40Pressemelding

Med virkning fra januar 2016, endret det finske finanstilsynet reglene, hvor bankene tidligere kunne ta høyere gebyrer ved uttak på Nokas sine minibanker enn det bankenes eget selskap Automatia gjorde. Regelendringen åpnet det finske kontanthåndteringsmarkedet for Nokas, som på dette tidspunkt hadde rundt 50 minibanker utplassert i Finland. Etter at Nokas i fjor vant kontrakten med S-Group om utplassering av 350 minibanker, klaget bankene inn regelendringen. Nå har bankene fått avslag, etter at saken også har vært oppe til diskusjon i det finske parlamentet. - Nå tror vi på ytterligere vekst, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

Spennende muligheter for Nokas i Danmark etter beslutning i det danske Konkurrancerådet8.1.2018 14:13Pressemelding

I fjor solgte en gruppe danske banker Bankernes Kontantservice (BKS) virksomheten til Loomis. Med på kjøpet fikk Loomis en klausul som forpliktet bankene til å fortsette å kjøpe verdihåndteringstjenester av Loomis i 3 år og fem måneder. Nå har en nylig beslutning i det danske Konkurrancerådet opphevet denne klausulen. - Dette åpner det danske markedet og er den beste julegaven vi kunne fått, sier en fornøyd Nokas Danmark direktør, Peter Junge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom