Kompetanse Norge

Kommune-Norge tar voksnes læring på alvor

Del

Mange voksne mangler den nødvendige kompetansen som trengs for å kunne ta videre utdanning eller stå tryggere i arbeidslivet.

For å hindre utenforskap og sikre deltagelse i arbeidslivet er det nødvendig med opplæring tilpasset de voksnes behov.  

- Derfor lager vi et nytt utdanningstilbud for voksne som trenger grunnskoleopplæring eller har svake grunnleggende ferdigheter, sier direktør i Kompetanse Norge Gina Lund.

Flere i arbeid

Kompetanse Norge utvikler nye læreplaner i fagene norsk, norsk for språklige minoriteter, matematikk, naturfag, samfunnsfag og engelsk. Læreplanene er laget spesielt for voksne og vil gi et bedre grunnlag for videre utdanning og arbeidsliv. Målet er at flere voksne skal komme raskere gjennom grunnskolen slik at de skal stå tryggere i arbeidslivet. Prosjektet har fått navnet Kompetanseløftet.   

Utvalgte voksenopplæringssentre i ti fylker skal prøve ut de nye læreplanene. Forsøkene går over tre år fra høsten 2017.  Søknadsfristen for å delta i forsøk var 1. april og alle forsøksfylkene er representert blant søkerne. Søknadene behandles i løpet av april og deltagere vil få svar på søknadene innen 1. mai.

Nøkkelord

Kontakter

Kontakt gjerne:
Pernian Shafiei Ranjbar, Kompetanse Norge, tlf: 41267666, epost: pernian.shafiei.ranjbar@kompetansenorge.no

Bilder

Om Kompetanse Norge

Kompetanse Norge
Kompetanse Norge
Karl Johans gate 7
0154 Oslo

23 38 13 00http://www.kompetansenorge.no

Kompetanse Norge, direktoratet for kompetansepolitikk er underlagt Kunnskapsdepartementet, Vårt nasjonale oppdrag er å bidra til økt deltakelse i arbeids- og samfunnsliv.

Vi skal løfte og synliggjøre kompetansepolitikkens betydning for Norges utvikling. For å få til dette, samarbeider vi med partene i arbeidslivet, flere departementer, regionale og kommunale aktører, frivilligheten, og alle opplærings- og utdanningsinstitusjoner.

Følg saker fra Kompetanse Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kompetanse Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kompetanse Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom