KS

Kommunalpolitisk toppmøte 2019: Troll i ord

Del

Tillit og frie, demokratiske valg er umistelige verdier for et samfunn. Innbyggere i mange land uttrykker økt mistillit til viktige institusjoner. Hvordan påvirkes vi i Norge av denne utviklingen? Snakker vi så mye om mistillit at det går troll i ord? Landets ordførere og toppledelse møtes til en dag i lokaldemokratiets tegn på Kommunalpolitisk toppmøte 9. april.

Når: Tirsdag 9. april 2019
Hvor: Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo
Tid: 10.00 – 15.45
Arrangementet er åpent for pressen.

På årets toppmøte skjer blant annet dette:

  • KS og NHO kårer Norges mest næringsvennlige kommuner. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland innleder, og president i NHO, Arvid Moss og styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen kårer de to beste vertskapskommunene.
  • KS lanserer for første gang «Status Kommune 2019» – der vi har samlet statistikk og analyse om status og utfordringer i kommunesektoren på mer enn 70 områder. Styreleder i KS Gunn Marit Helgesen offentliggjør denne.
  • En ny rapport om omfanget av hat og trusler mot folkevalgte i kommuner og fylker presenteres.
  • Alle partier er enige i prinsippet om rammestyring. Men klarer politikere og myndigheter å følge opp dette i praksis? KS debatterer en ny forskningsrapport: «Rammestyring i prinsipp og praksis».
  • Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) møter tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik og tidligere statsminister i Sverige, Fredrik Reinfeldt, til samtale om eliteforakt, polarisering og mistillit i Norden. 
  • Ledere av flere ungdomsorganisasjoner og politiske partier debatterer hva som må gjøres for at lokaldemokratiet skal utvikle seg.

Hele programmet kan du lese her:

All informasjon om Kommunalpolitisk toppmøte finner du her: 
 

Kontaktperson: Kommunikasjonsdirektør Liv Merete Wiker, 99207708 eller vår pressevakttelefon: 24 13 26 01.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg saker fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom