Norsk Friluftsliv

Kommer til å bli en skamplett for regjeringen

Del

Liberaliseringen av motorferdsel i natur kommer til å henge ved dagens regjering i negativ forstand, mener Norsk Friluftsliv. En gjennomgang av stortingspartienes innsats for friluftslivet, viser at regjeringspartiene Høyre og FrP utgjør to av de tre dårligste partiene.

Norsk Friluftsliv, en paraplyorganisasjon for 16 norske friluftslivsorganisasjoner, har sett på partiene på Stortinget og deres friluftspolitikk den siste perioden. Konklusjonen er at Erna Solberg og Høyre kommer tredje sist, og FrP og Siv Jensen ender helt på bunn med terningkast én.

Vurderingene er bygget på partienes arbeids- eller handlingsprogram for perioden. Informasjonen er hentet fra deres nettsider, andre nettsider, og sosiale medier. Oppfølging og markeringer i Stortinget, og de alternative statsbudsjettene, er også lagt til grunn for terningkastene

- Friluftsliv påvirkes av mange samfunnsområder, og særlig Høyre og FrP sitt arbeid for å liberalisere motorferdsel i natur kommer til å bli en skamplett for denne regjeringen, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Selv om regjeringspartiene får mye tyn, stiller Heimdal seg positiv til friluftspolitikken generelt denne perioden.

- Politikken i seg selv har utviklet seg positivt.Gjennom markeringen av Friluftslivets år i 2015 og stortingsmeldingen om friluftsliv, fikk vi en tydeligere forankring av friluftslivets egenverdi, betydningen av frivillighet, forankring i folkehelsearbeidet, friluftslivets betydning som kulturverdi og potensial for verdiskaping blant annet gjennom reiseliv, mener Heimdal.

Her er Norsk Friluftslivs vurderinger

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Terningkast stående PNG
Terningkast stående PNG
Last ned bilde
Terningkast stående JPEG
Terningkast stående JPEG
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Dokumenter

Om Norsk Friluftsliv

Norsk Friluftsliv
Norsk Friluftsliv
Nedre Slottsgt. 25
0157 Oslo

23 31 09 80http://www.norskfriluftsliv.no/

Norsk Friluftsliv er paraplyorganisasjonen for 17 norske frivillige friluftslivsorganisasjoner, med over 950 000 medlemskap og representerer over 5000 lokale lag og foreninger. Organisasjonene har individuelle medlemskap og er åpne for alle. De er landsomfattende eller har mer enn 10 000 medlemmer. Organisasjonene har ikke motorferdsel eller organisert konkurranseaktivitet som hovedformål. 

Norsk Friluftsliv arbeider for
- et allsidig, enkelt og naturvennlig friluftsliv i tråd med norsk friluftslivstradisjon, som gjennom tradisjonelle og nye aktivitetsformer fremmer friluftsliv for alle.

- å fremme saker av felles interesse for organisasjonene overfor myndighetene og andre aktuelle målgrupper.

- helse, trivsel og økt forståelse for naturens egenverd gjennom naturopplevelser.

- å fremme allemannsretten og allmennhetens tilgang til og bruk av naturen.

Følg saker fra Norsk Friluftsliv

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Friluftsliv på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Friluftsliv

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom