Grappa Musikkforlag AS

Kommer snart: Oriental Winds of the Baroque

Del

Rolf-Erik Nystrøm har med seg flere sterke støttespillere på sitt nye album, som er ute på Simax Classics den 29. mars.

Foto: Geir Dokken
Foto: Geir Dokken

Generøs og ustoppelig musikalitet er signaturen til den profilerte saxofonisten Rolf-Erik Nystrøm, kjent fra POING og en lang rekke rock, world, impro, og klassiske sammenhenger. Det åpenbarer seg også på hans nye album.

29. mars slippes albumet Oriental Winds of the Baroque, som 1. april følges opp med konsert i serien Klassisk på Victoria i Oslo - en konsertserie med Arve Tellefsen som én av initiativtakerne. På en helt annerledes måte, viser denne utgivelsen barokkmusikkens bånd til orienten, det afrikanske kontinentet, Sør-Amerika og til Norden. Vi snakker om et helt usannsynlig svingende og bemerkelsesverdig album som fyller deg med glede!

På denne utgivelsen tar Nystrøm utgangspunkt i de siste års tiltagende nasjonalisme i Europa, og han initierte Oriental Winds of the Baroque for å vise det historiske, åpne Europa. Som musiker reiser Rolf-Erik gjerne rundt 200 døgn i året, i likhet med sine kolleger. Møtene og samspillene er mange, og musikantenes verdensomspennende nettverk er gammelt. De omreisende kunstnerne og historiefortellerne i tidligere tider brakte nyheter, musikk og poesi med seg, og lærte av hverandre.

Hvert enkelt spor på albumet er en fortelling: ’Blomstene kommer tilbake hvert år, men ikke min datter’ er teksten på balladen fra Lorestan. Merulas vuggesang, der Maria synger for sitt lille barn ’sov nå, mitt barn, snart vil smerten ta søvnen fra deg’. Folkesangeren Ragnar Vigdal hevdet å synge slik de gjorde på Jesu tid, og Nils Økland har plukket opp en folketone etter ham. Den nedadgående bassfiguren i en passacaglia er mer universell enn bluesen – over hele verden danner den grunnlag for musikk. Her følger vi den hos Gaultier via improvisasjon, til Monteverdi.

Barokkmusikken oppstod ikke i en magisk kilde i Sentral-Europa på 1600-tallet. Tvert i mot ble den til gjennom innvandring, erobring, assimilering, åpenhet og nysgjerrighet. Dette albumet griper tak i de klingende resultatene av det multikulturelle Europa i barokken, i tillegg til inspirasjonskildene som ligger bak. Så her er det altså ikke et-og-et stykke, men sidestillinger og sammensmeltninger av hjertens lyst.

Kontakter

Bilder

Foto: Geir Dokken
Foto: Geir Dokken
Last ned bilde
Foto: Geir Dokken
Foto: Geir Dokken
Last ned bilde
Artwork for Oriental Winds of the Baroque
Artwork for Oriental Winds of the Baroque
Last ned bilde

Om Grappa Musikkforlag AS

Grappa Musikkforlag AS
Grappa Musikkforlag AS
Akersgata 7
0158 Oslo

23 35 80 00http://www.grappa.no/no

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er i dag Norges største uavhengige plateselskap

Grappa Musikkforlag har gitt ut over tre tusen album spredt på ulike «labels». Foruten Grappa (en «label») som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro. I tillegg samarbeider selskapet med Egmont Kids and Media om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider også med Norsk Komponistforening om innspilling og utgivelse av norsk samtidsmusikk på labelene Aurora og Hemera og med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg saker fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Grappa Musikkforlag AS

Birkelunden Mannskor singeldebuterer på selveste 17. mai!15.5.2019 15:38:59 CESTPressemelding

Birkelunden Mannskor slipper sin første singel, «Vår Konge», fra deres kommende debutalbum. Det skjer selvfølgelig på selve nasjonaldagen. Siden etableringen i 2012 har Birkelunden Mannskor (BMK) ikke bare blitt et uhyre populært kor, slik som mange har sett og hørt i ulike kanaler de siste årene. Men for Oslo har BMK blitt én av hovedattraksjonene på 17. mai, og noe som er helt synonymt med den største feiringen av landet vårt her. Derfor er det med stor glede at vi annonserer at BMK slipper sin første singel på fredag 17. mai, og er tilgjengelig der du hører musikk da. «Vår Konge» er ett av to nye bestillingsverk som er med på korets kommende debutalbum, Konger av Norge. «Vår Konge» er skrevet av én av landets fremste komponister, Gisle Kverndokk, mens teksten er forfattet av ingen ringere enn Odd-Magnus Williamson. Ifølge dirigent i BMK, Knut Kristian Mohn, handler den ikke bare om at vår Kong Harald V verner om landet vårt, men også om at han verner om noe av det nordmenn har nærme

Nytt album fra Alf Cranner og Knut Reiersrud Band10.5.2019 10:07:49 CESTPressemelding

Viselegende Alf Cranner har spilt inn album med Knut Reiersrud Band. Det heter Presang, og er ute på Grappa Musikkforlag i dag. Presang inneholder 11 viser fra repertoaret til Cranner, som med stødig hjelp fra Knut Reiersrud Band har fått et forfriskende og inspirerende løft. Resultatet er en utvidelse og videreføring av visene i stedet for et vanlig akkompagnement. Cranner fremstår ikke her som "vokalist med orkester", men som en integrert del av bandet; et femte bandmedlem. – 82 år gamle Alf Cranner må være et av de sprekeste menneskene jeg kjenner, og det er en ære for meg og bandet å jobbe med Alf. Hans visekunst, formidlingsevne og tanken på at han var midt i den norske kulturlivet allerede på femtitallet, gjør ham litt guruaktig, forteller Knut Reiersrud. – Man må lete med lys og lykte for å finne tegn til stagnasjon hos mannen, legger han til. Albumet inneholder blant annet singelen «Skjærgårdsvise 1977», samt nyvinnende utgaver av «Å, den som var en løvetann», «Bare skrap» og «

The Love Connection er tilbake med ny singel10.5.2019 09:43:57 CESTPressemelding

The Love Connection er tilbake, og er ute med sin nye singel i dag! Låta «Night and Day» er lyden av et bredt smil om våren. Dette er sval pop med et tidløst refreng og fengende, positiv energi inspirert av band som World Party og The Jayhawks. Med hele tre vokalister og låtskrivere fra øverste hylle - Thom Hell, Frank Hammersland og Marte Wulff - sier det seg selv at det er kvalitet i vente her. Når resten av bandet består av navn som Vidar Ersfjord, Jørn Raknes, Bjarte Jørgensen og Ørjan Liavåg (kjente navn fra blant annet Velvet Belly, Tolv Volt, Claudia Scott, Wholy Martin, og Home Groan), kan «Night and Day» fort bli en gjenganger sommeren 2019. The Love Connection startet som Thom Hells første backingband, da Hell og Wulff var et par tilbake i 2004 og alt var kjærlighet. Bandet ble byttet ut med tiden, men de dannet seg selv på nytt noen år senere og ønsket snart Hell velkommen tilbake som likeverdig medlem i 2009. Fem år senere kom deres selvtitulerte debutalbum som fikk strålen

Bjølsen Valsemølle varmer opp til kommende album10.5.2019 09:28:48 CESTPressemelding

Bjølsen Valsemølle slipper i dag den andre singelen fra deres kommende album. Albumet heter Sanger om kjærlighet, og den dagens nye singel er selve tittelsporet. Denne gangen beveger bandet seg ut i et vakkert, lavmælt og akustisk landskap. Ifølge frontfigur Trond Ingebretsen er dette historien om hans forhold til musikken gjennom livet. – Fra mors sang i barndommen og gjennom min egen musikalske oppvåkning på sekstitallet, ble solidaritet et viktig begrep i mitt forhold til musikken, sier Ingebretsen. – Dette er historien om en mann som ennå har trua, og nekter å kaste inn håndkleet. En mann som fortsatt ser frihetens skjelvende flamme brenne der ute. Hør singelen «Sanger om kjærlighet» her! Sanger om kjærlighet gis ut på Grappa Musikkforlag den 31. mai. Denne singelen følger albumets førstesingel «Små ting», som ble sluppet i slutten av mars.

Tre Små Kinesere slipper ny singel3.5.2019 09:23:10 CESTPressemelding

I dag kommer det splitter ny musikk fra én av norsk musikkhistories største navn, som er mer politiske enn de har vært på lenge. 1988 er året Tre Små Kinesere startet opp i Trondheim, med debutalbumet 365 Fri som ble sluppet to år senere. I løpet av sine mange begivenhets- og innflytelsesrike år i norsk musikkliv har de med kassegitarer og flerstemt sang på dialekt oppnådd mye. De har deriblant gitt ut ti studioalbum, mottatt to Spellemannpriser og preget fans og musikkelskere gjennom tv-skjermen, radio-høyttalerne, og ikke minst live på scener i hele Norge. Nå er bandet endelig ute med ny musikk på Grappa Musikkforlag i form av singelen «Det ska du få mæ te å tru». Ifølge frontfigur Ulf Risnes er de her mer politiske enn det de har vært på en stund. – Jeg begynner å bli lei av å være toppstyrt, og særlig av å få servert informasjon som er fullstendig uinteressant fra reklame og media. Tittelen er et typisk munnhell som kommer når noen tror de har svaret, og illustrerer en skepsis til

Alf Cranner & Knut Reiersrud Band slipper singel fra kommende album26.4.2019 13:32:12 CESTPressemelding

Alf Cranner og Knut Reiersrud Band er endelig ute med singel fra deres kommende album. Låta du kan høre nå heter «Skjærgårdsvise 1977». – Alf Cranner er et eventyr, forteller Knut Reiersrud. – Første gang jeg traff ham, var på toget fra Oslo til Kragerø i 1997. Jeg hadde spilt på en festival i Estland, og Alf kom fra ett eller annet sted med sin gitar. Togturen tok kanskje tre timer, men føltes som et halvt liv. Med en nådeløs entusiasme og tilstedeværelse tok Alf meg med på en tidsreise jeg ikke hadde opplevd maken til. Jeg har aldri opplevd å lære så mye, så raskt, om norsk musikk enn disse timene. Ja, egentlig om det ekte Norge! Mange års bekjentskap har nå blitt til et vennskap, og med det har Cranner og Reiersrud, med sitt band, gått sammen om å lage et album; Presang. Allerede i dag kan du høre én av låtene herifra, i form av singelen «Skjærgårdsvise 1977». Hør «Skjærgårdsvise 1977» her! Cranner forteller at det finnes flere viser med tittelen «Skjærgårdsvise», som alle er romant

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom