Fagforbundet

Kommentar fra Fagforbundets leder, Mette Nord: Må vi forby kommersielle i velferden?

Del

Løvenskiold-brødrenes utbyttefest i Westerdals får Fagforbundets leder til å bruke hardt skyts: Hun vil ha slutt på profittfest på offentlige finansierte tjenester.

-       Westerdalssaken viser at man med helt lovlige, kreative økonomiske krumspring kan omgå utbytteforbudet i skolesektoren, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

Hun mener vi må stille mye strengere krav til regnskap og økonomiske disposisjoner, eller så må vi reise spørsmålet om et slikt regelverk holder. - Ingen skal fortelle meg at et utbytte på 100 millioner ikke går ut over kvaliteten på elevenes tilbud på Westerdals, slår hun fast.

- Det er vanskelig å kontrollere om forbudet mot utbytte blir overholdt. Må vi rett og slett forby kommersielle aktører i viktige områder som helse, velferd, barnehager og skole, for å sikre oss mot profittfester i 100-millionersklassen, spør Mette Nord.

 Nord støtter forslaget til SV om å utrede omfanget av profitt fra offentlig finansierte tjenester. – Profitt kan hentes ut på mange forskjellige måter, derfor er det viktig at vi får fram hele bildet.

Nøkkelord

Kontakter

Tone Zander, informasjonssjef 90 85 50 63

Lenker

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 360 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom