Norges idrettsforbund

Klubben i mitt hjerte 2016

Del

Henrik Christiansen (20) har sterke følelser for klubben i sitt hjerte, SSK Skjetten Svømming. - Når jeg går inn døra til svømmehallen tenker jeg: - Jeg er hjemme – det er her jeg har kameratene mine, hvor jeg møtes med smil, får en klem – og lukter duften av klor.

Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet

November. Frostrøyken stiger opp fra Nitelva i Lillestrøm. Klokken er halv seks om morgenen, og Henrik er allerede på vei til trening i Skjetten Svømmehall. Klorlukta slår rett imot når han åpner døra til svømmehallen.

- Mine aller beste venner er de jeg trener med til daglig, sier Christiansen som er ambassadør for klubbenimitthjerte.no som begynner lørdag 12. november.

Christiansen skryter av miljøet i klubben.
- Å ha et godt treningsmiljø er utrolig viktig for å fremme idrettsprestasjoner, og ikke minst ha det sosialt og gøy mellom treningsøktene, sier 20-åringen som forteller at treningsfilosofien til klubben er enkel.

- Vi har etablert en filosofi på treningene om at når du først er på trening så skal det trenes. Og vi skal ha en banebrytende råskap i alt vi gjør. Og vi går ikke av veien for å trene for hardt.
- Dersom du har lyst til å bli god i klubben så skal du få mulighetene – og det skal heller ikke være noen begrensninger dersom målet er å ta OL-gull, sier Christiansen som sikter mot nye topprestasjoner i kortbane-VM i Canada i desember.

Kom til OL-finalen på 1500 meter fri
Tross sin unge alder er merittene til Lillestrøm-gutten mange. Under OL i Rio i sommer tok han en imponerende finaleplass på 1500 meter fri. Han har tidligere tatt sølv og bronse i EM og har også to bronsemedaljer fra Ungdoms-OL i Nanjing. Klubben får litt av æren for at han har blitt så god.
- Som liten var jeg dårligst i alt – både fotball og svømming. Kombinasjonen av å ha gode trenere, være et brukbart treningstalent og ha en ok psyke har vært viktig for resultatene. Det har egentlig bare gått en vei – rett opp, sier Christiansen om kometkarrieren.

Ambassadør for klubben i mitt hjerte
Henrik Christiansen er ambassadør for kampanjen Klubben i mitt hjerte 2016 som begynner lørdag 12. november. Nå oppfordrer han alle som har et hjerte som banker for sin klubb til å stemme på klubbenimitthjerte.no.
- Som en takk til klubben bør alle hylle sine klubber på klubbenimitthjerte.no. Dessuten skal hele 400.000 kroner deles ut til idrettslag over hele Norge, sier Christiansen som skal stemme på sin klubb.
- Det skal deles ut 30 pengepremier á 10.000 kroner og én hovedpremie på 100.000 kroner. Penger kommer alltid godt med på klubben. De kan for eksempel sende trenere på kurs, kjøpe inn nytt utstyr eller bare bruke pengene på en sosial kveld, sier han.

Årets Klubben i mitt hjerte-kampanje er den 13. i rekken. Norges idrettsforbund, Nordea, P4 og Dagbladet står sammen om kampanjen Klubben i mitt hjerte som går frem til lørdag 26. november. 400.000 kroner fra Nordea skal deles ut. Blir det din klubb som vinner?

Om klubben i mitt hjerte
Alle som driver med idrett har én eller flere klubber med en spesiell plass i hjertet. Idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. Under kampanjeperioden for Klubben i mitt hjerte kan alle vi som ønsker å takke våre egne idrettslag, stemme på - og jobbe for - at akkurat vår klubb vinner flere hjerter og kanskje også en pengepremie som kommer godt med. Årets Klubben i mitt hjerte-kampanje er den 13. i rekken. Norges beste mannlige svømmer – Henrik Christiansen - er ambassadør for Klubben i mitt hjerte.

Vi ønsker alle idrettslag lykke til!

Nøkkelord

Bilder

Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto:Bjørn Langsem / Dagbladet
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom