KLP

KLP ekskluderer fire og inkluderer to selskaper

Del

KLP ekskluderer fire selskaper fordi de får mer enn 30 prosent av sine inntekter fra kullbasert virksomhet. I tillegg inkluderer KLP to selskaper fordi letevirksomheten de var involvert i på kysten av Vest-Sahara har opphørt.

Marte Siri Storaker, KLP Kapitalforvaltning
Marte Siri Storaker, KLP Kapitalforvaltning

KLP og KLP-fondene (KLP) har besluttet å ekskludere de fire selskapene Agritrade Resources Limited, Hubei Energy Group Co., Ltd, Shenzhen Energy Group Company Limited og Zhejiang Zheneng Electric Power Co., Ltd basert på eksklusjonskriteriet for kullbasert virksomhet.

- KLP ekskluderer fire nye selskaper fra sine investeringer, fordi de får mer enn 30 prosent av sine inntekter fra kullbasert virksomhet, sier Marte Siri Storaker, rådgiver ansvarlige investeringer i KLP Kapitalforvaltning.

Inkludering av Kosmos Energy Inc. og Cairn Energy Plc.
KLP har også besluttet å inkludere Kosmos Energy Ltd. Og Cairn Energy Plc fra sine investeringer. I november 2018 offentliggjorde Norges Bank at de har inkludert disse selskapene. De har vært utelukket fra KLP og KLP-fondenes investeringsunivers siden desember 2016 på grunn av selskapenes oljeleting utenfor kysten til Vest-Sahara.

- Det er nå bekreftet at selskapenes oljeleting har opphørt. KLP har gjennomgått beslutningen om reinkludering fra Norges Bank og finner ingen grunn til å avvike fra den. KLP og KLP-fondene (KLP) har derfor besluttet å inkludere Kosmos Energy Ltd. Og Cairn Energy Plc, sier Marte Siri Storaker.

Fakta
KLP har ekskludert totalt 189 selskaper for brudd på KLPs retningslinjer for ansvarlige investeringer. Mer informasjon om hvilke selskaper som er utelukket med begrunnelse finner du på klp.no.

KLP er Norges største pensjonsselskap. Selskapet leverer og forvalter offentlig tjenestepensjon til de fleste av landets kommuner, helseforetak og offentlige bedrifter. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

For mer informasjon kontakt:

Rådgiver ansvarlige investeringer Marte Siri Storaker: tlf. 414 69 714
Seniorrådgiver ansvarlige investeringer Lars Erik Mangset: tlf. 932 09 494
Informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs: tlf. 932 56 350

Bilder

Marte Siri Storaker, KLP Kapitalforvaltning
Marte Siri Storaker, KLP Kapitalforvaltning
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom