KLP

KLP Eiendom selger Solna Haga

Del

KLP Eiendom har inngått avtale med et fond opprettet av Mengus om salg av Solna Haga 2:8.

Solna Haga er en kontoreiendom med et bruttoareal på ca. 60.000 kvm, hvorav 42.000 kvm er utleibart areal i henholdt til svensk markedspraksis («uthyrbar area»). Av utleibart areal er 34.000 kvm kontor, resten er konferanse, restaurant og treningsfasiliteter.

Eiendommen befinner seg ca. 7 kilometer nord for Stockholm sentrum, langs E4 mot Arlanda, og utgjør en del av Kungliga nationalstadsparken. Tomteareal er cirka 267 mål, hvorav rundt 60 mål er vann i Brunnsviken. Solna Haga ble bygget i 1988 som hovedkontor for SAS, som fortsatt er leietaker i dag. Leiekontrakten med SAS løper ut 2023.

- Solna Haga er en flott eiendom som vi har vært stolte av å eie siden vårt kjøp i 2009, og som kan egne seg godt for et fremtidig prosjekt. Vi tror det er aktører i Sverige som har bedre forutsetninger for å utvikle eiendommen enn vi har, og derfor har vi valgt å gjøre et salg, uttaler administrerende direktør Gunnar Gjørtz.

Etter ønske fra kjøper opplyses ikke eiendomsverdien i transaksjonen. 

Nøkkelord

Bilder

Last ned bilde
Gunnar Gjørtz, Adm.dir KLP Eiendom
Gunnar Gjørtz, Adm.dir KLP Eiendom
Last ned bilde

Om KLP

KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

Kommunal Landspensjonskasse (KLP) er Norges største livsforsikringsselskap. Selskapet leverer og forvalter offentlig tjenestepensjon til de fleste av landets kommuner, helseforetak og offentlige bedrifter. KLP-konsernet leverer også produkter innen pensjon og pensjonskassetjenester, bank, skadeforsikring, kapitalforvaltning og eiendom. KLP Eiendom er blant de største eiendomsbesitterne i Norden.

KLP er et gjensidig eid selskap. Derfor er KLPs kunder på offentlig tjenestepensjon også KLPs eiere.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom