KLP

KLP aksepterer Nasdaqs høynede bud på Oslo Børs

Del

Nasdaq melder i dag at de høyner budet på Oslo Børs VPS.

Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. Foto: KLP
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. Foto: KLP

Budet høynes fra 152 kroner per aksje til 158 kroner. Samtidig melder Nasdaq at selskapet godtar å få minst to tredjedeler av aksjene på Oslo Børs VPS, mot tidligere 90 prosent. Akseptfristen er satt til 29. mars.

KLP legger avgjørende vekt på børsstyrets vurderinger av hva som gir den beste børsen for norsk næringsliv og de aktørene som en velfungerende børs er avhengig av.

KLP mener Nasdaq har vist at den har lykkes med å videreutvikle børsene i Stockholm, København og Helsinki på en god måte. Det er flere små og mellomstore bedrifter notert på disse børsene nå enn da Nasdaq overtok.

– KLP forvalter pensjonsfondene til de fleste norske kommuner, helseforetak, og et stort antall offentlig eide virksomheter. For oss er det viktig at vi gjennom våre investeringer bidrar til et frodig og sterkt næringsliv i Norge. Oslo Børs har hatt en viktig rolle som kapitalkilde og markedsplass for vårt næringsliv, og løst denne oppgaven godt. Vi vurderer det slik at Nasdaqs bud og planer for Oslo Børs og Verdipapirsentralen best vil ivareta og videreutvikle disse viktige funksjonene fremover, sier konsernsjef Sverre Thornes i KLP.

KLP eier 10 prosent av aksjene i Oslo Børs VPS.

For ytterligere informasjon kontakt:

Sverre Thornes, konsernsjef KLP. Tlf 977 44 007
Sissel Bjaanæs, informasjonsdirektør KLP. Tlf 932 56 350

Nøkkelord

Bilder

Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. Foto: KLP
Konsernsjef Sverre Thornes i KLP. Foto: KLP
Last ned bilde

Om KLP

KLP
KLP
Postboks 400 Sentrum
0103 Oslo

55 54 85 00http://www.klp.no

KLP er Norges største pensjonsselskap. Cirka 900.000 yrkesaktive og pensjonister har pensjonen sin i KLP. Selskapet eies av kommuner, fylkeskommuner, helseforetak og bedrifter som gir sine ansatte offentlig tjenestepensjon. I KLP er det å tenke samfunn, miljø og ansvarlige investeringer en del av den daglige driften.

Følg saker fra KLP

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KLP på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KLP

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom