Den Norske Opera & Ballett

Klosterliv i Operaen

Del

Puccinis Suor Angelica handler om den sterke morskjærligheten og å tape det dyrebareste man eier. Lørdag 9. februar har operaen premiere på Hovedscenen.

Nina Gravrok som Suor Angelica. Foto: Erik Berg.
Nina Gravrok som Suor Angelica. Foto: Erik Berg.

– Vi har nylig hatt premiere på Benjamin Brittens Billy Budd – et verk med bare menn på scenen. Nå vil vi utforske lyden av kvinnestemmer i en opera helt uten mannlige sangere. Suor Angelica tar oss med til et annet miljø der bare kvinner er representert, sier operasjef Annilese Miskimmon.

Isabella Bywaters nye produksjon tas vi med til et kloster, midt på 1960-tallet. Nonnene diskuterer hva de begjærer, og Søster Angelica påstår at hun ikke lengter etter noen ting. Dette er løgn, for hver eneste dag, helt siden hun kom til klosteret for sju år siden, har hun lengtet etter sønnen, som ble tatt fra henne. Da tanten hennes kommer på besøk og forteller at den lille gutten døde for flere år siden, raser Angelicas verden sammen.

Den korte operaen inneholder en av de vakreste ariene Puccini skrev for sopran-stemme, «Senza mamma», der Angelica beskriver sorgen over ikke å ha vært der for sønnen da han døde. Suor Angelica er også spesiell fordi den er skrevet kun for kvinnestemmer. Verket hadde sin første premiere som en del av trilogien Il trittico (sammen med Il tabarro og Gianni Schicchi) ved Metropolitan Opera i 1918 – én måned etter første verdenskrigs slutt – og var Puccinis nest siste operatiske arbeid.

Den norske sopranen Nina Gravrok synger rollen som Suor Angelica, mens svenske Anna Larsson er Fyrstinnen. Tone Kummervold er Abbedissen, Ingebjørg Kosmo Den oppsynshavende søster og Ingunn Kilen er Novisens lærerinne. Solistpraktikant Lydia Hoen Tjore gjør rollen som Søster Genovieffa. Medvirkende er også de kvinnelige sangerne i Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Jac van Steen.

Nøkkelord

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Nina Gravrok som Suor Angelica. Foto: Erik Berg.
Nina Gravrok som Suor Angelica. Foto: Erik Berg.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom