Matmerk

Klosterlam hedret for unik og høy kvalitet

Del

– Norge har lam i verdensklasse, og Klosterlam er lammekjøtt i toppsjiktet av den verdensklassen. Med unik smak, lokal opprinnelse og et fantastisk produkt kvalifiserer man seg til å få Spesialitet-merket, sa Nina Sundqvist, administrerende direktør i Matmerk, da hun overrakte diplom og bevis til Klostergarden mandag 5. september på Mosterøy i Rogaland.

-          Stor stas og veldig gjevt at juryen fremhever smaken av lam fra Klostergården som unik. Denne utmerkelsen er et resultat av gode råvarer hver og én av våre 46 sauebønder leverer. Det er en anerkjennelse for å satse på kvalitet, og for langsiktig og målretta arbeid med å bygge et varemerke basert på stedsopprinnelse og historie, sier Anders og Inger Lise Rettedal fra Klostergarden.

Imponerte fagjuryen

Spesialitet garanterer deg en unik smaksopplevelse. Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en fagjury ledet av fylkesmann Lars Sponheim. Fagjuryen vurderer grundig kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet.

Fagjuryen mente dette er et utrolig saftig og smaksrikt lammekjøtt med en tydelig opprinnelse og historie. Regionen nord for Stavanger i Rogaland er kjent for å levere tidlige lam av god kvalitet, fordi kystområdet har frodig beite fra tidlig vår. Lam fra Klostergarden er utvalgt etter kriterier for kjøttfylde og størrelse.  Det er kjøttfullt, mørt og saftig og skiller seg ut fra standard lammekjøtt.

Kvalitetslam fra hele landet

-          Jeg gleder meg alltid til høstens lammesesong, og i år gleder jeg meg ekstra mye. Det kommer stadig flere leverandører av kvalitetslam, som dyrker fram opprinnelse og kvalitet. Det at vi kan få lam av unik og høy kvalitet med tydelig opprinnelse helt fra sør til nord i landet er flott. Her er det bare å utfordre sin lokale butikk til å ta inn Klosterlam eller noen av de andre Spesialitet-merkede lammeproduktene. Spis mer lam, rett og slett, avslutter Nina Sundqvist.

Kontakter

Anders Schanche Rettedal, Klostergarden, tlf: 450 44 829

Bilder

Last ned bilde
Anders og Inger Lise Rettedal i Klostergarden, og adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist
Anders og Inger Lise Rettedal i Klostergarden, og adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom