RiksTV

Klart for tidenes sportssommer: Friidrett og fotball på TV-toppen

Del

Friidrett er den mest populære sommer-idretten på TV i Norge, tett fulgt av norsk fotball, internasjonal fotball og sykling. Dette viser en undersøkelse om TV-sport foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra TV-distributøren RiksTV

Bildetekst: Johan Kaggestad og Christian Paasche skal nok en gang tilbringe sommeren i Frankrike og kommentere Tour de France.  Foto: Jan Petter Dahl, TV 2
Bildetekst: Johan Kaggestad og Christian Paasche skal nok en gang tilbringe sommeren i Frankrike og kommentere Tour de France. Foto: Jan Petter Dahl, TV 2

Det norske folk har mye å glede seg til i tiden fremover. Fra 10. juni til 10. juli står EM i fotball i Frankrike på dagsorden. NRK og TV 2 deler rettighetene. Fra 2. juli til 24. juli står Tour de France på TV-menyen, med TV 2 som rettighetshaver. Fra 6. til 10. juli sender NRK fra EM i friidrett i Amsterdam, mens OL fra Rio er på TV 2s sendeplan fra 5. til 21. august. Og dette er bare noen få av mange TV-godbiter hva sport angår i tiden fremover.

Selv om det er vinter-idrettene som står sterkest blant norske TV-seere, så forventes et stort volum av TV-titting de kommende månedene. I Norge er håndball en vinteridrett, men står alltid på programmet under sommer-OL.

- Vi ser av undersøkelsen at vinter-idrettene har en spesiell stilling hos det norske folk, også når det gjelder TV-titting. Tar vi med håndball-jentene også i denne sammenhengen, kommer det til å bli mange timer foran skjermen for Ola og Kari.

- Men generelt ser nordmenn svært mye sport på TV, også sommer-idretter. Friidrett, fotball og sykling står høyt i kurs hos TV-seerne. De står derfor foran en svært spennende TV-tid hvor de store TV-eventene står i kø, sier informasjonssjef i RiksTV, Jens-Petter Gjelseth.

Undersøkelsen ble foretatt av Ipsos MMI i uke 6 i 2016. 1 030 respondenter i et landsrepresentativt utvalg ble spurt.

På spørsmålet «Hvilke idretter liker du best å se på TV, hvilke liker du dårligst å se på TV», fikk respondentene rangere idrettene på en skala fra 1 til 15 hvor 1 var favoritt TV-idretten fremfor noen andre og 15 var den de likte minst å se på TV. Samtlige idretter ble tildelt poeng etter denne rangeringsskalaen. De idrettene med laveste summer/tall, var de mest populære TV-idrettene.

- Denne sommeren blir det TV-sport på alle døgnets tider, ikke minst med OL-sendinger fra Rio. Her burde det bli TV-sport for enhver smak. Og det er mange store sportseventer som er rett rundt hjørnet, ikke minst Bislett Games 9. juni og EM i fotball som starter dagen etter, sier Jens-Petter Gjelseth.

Rekkefølgen fra 1-til 15, plassering på tilsvarende undersøkelse i 2015 satt i parentes:

1. Langrenn 6,7 poeng (2)

2. Skiskyting 6,8 poeng (1)

3. Alpint 7,8 poeng (3)

4. Håndball 7,9 poeng (4)

5. Hopp 8,3 poeng (5)

6. Friidrett 9,6 poeng (6)

7. Norsk fotball 9,8 poeng (8)

8. Internasjonal fotball 10,0 poeng (9)

8. Sykling 10,0 poeng (7)

10. Skøyter 10,6 poeng (11)

11. Snøbrett/freestyle 10,9 poeng (10)

12. Svømming 11,2 poeng (12)

13. Kunstløp 11,5 poeng (13)

14 Basketball 12,1 poeng (14)

15. Boksing 12,2 poeng (15)

Bildetekst: Johan Kaggestad og Christian Paasche skal nok en gang tilbringe sommeren i Frankrike og kommentere Tour de France.  Foto: Jan Petter Dahl, TV 2.

For mer informasjon, kontakt informasjonssjef Jens-Petter Gjelseth i RiksTV på mobil 908 01108
og/eller mail på jens-petter.gjelseth@rikstv.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bildetekst: Johan Kaggestad og Christian Paasche skal nok en gang tilbringe sommeren i Frankrike og kommentere Tour de France.  Foto: Jan Petter Dahl, TV 2
Bildetekst: Johan Kaggestad og Christian Paasche skal nok en gang tilbringe sommeren i Frankrike og kommentere Tour de France. Foto: Jan Petter Dahl, TV 2
Last ned bilde

Om RiksTV

RiksTV
RiksTV
Postboks 393 Økern
0513 OSLO

22 88 37 90http://www.rikstv.no

RiksTV er Norges eneste TV-distributør som gir deg digital-TV via antenne, internett og fiber. I tillegg til tilgang via SMART-boks er RiksTV tilgjengelig via apper til Apple TV, mobil, nettbrett og via nett-TV. Ifølge Norsk Kundebarometer 2018 har RiksTV de mest fornøyde kundene i kategorien TV-distribusjon. 

RiksTV tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet, som 98 prosent av husstandene og ca. 90 prosent av fritidsboligene i vårt langstrakte land kan få inn med vanlig TV-antenne.

Kapasiteten i det digitale bakkenettet disponeres av NRK og RiksTV. NRKs TV- og radiokanaler er fritt tilgjengelig i det digitale bakkenettet, mens alle øvrige kanaler og innhold er en del av RiksTVs tilbud. RiksPakken er RiksTVs største og mest populære kanalpakke.

Følg saker fra RiksTV

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra RiksTV på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra RiksTV

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom