Norges Kampsportforbund

Klare for tidenes tøffeste Taekwondo-EM

Del

Tirsdag 16. mai reiser fem taekwondo-utøvere til Montreux i Sveits for å kjempe om medaljer i det tøffeste Europamesterskapet hittil.

Fra venstre: Marie Magnus, Tina Røe Skaar, John Asp, Mohammed Elhatri, Richard Andre Ordemann
Fra venstre: Marie Magnus, Tina Røe Skaar, John Asp, Mohammed Elhatri, Richard Andre Ordemann

Det deltar 387 utøvere fra 46 ulike nasjoner i EM som arrangeres mellom 19. og 22. mai, og for første gang i historien ble det direktekvalifisert ekstra 4 utøvere i hver vektklasse. Alle medaljevinnere fra Presidents Cup som ble arrangert i Bonn i Tyskland i april i år fikk hver sin EM plass. Dette betyr at flere land kan stille med 2 utøvere i en og samme vektklasse og kampen om medaljene blir hardere.

Europamesterskapet  i Montreux er det siste store offisielle mesterskapet før sommer-OL i Rio. Her vil vi få en tilbakemelding på hvordan de norske taekwondo utøverne, og ikke minst OL-klare Tina Røe Skaar, ligger i forhold til beste Europa. Det er viktig med et bra mesterskap, for når ilden slukkes i Rio 2016 starter vi opp prosjektet «sammen mot Tokyo 2020». Norge har som målsetting å kvalifisere både taekwondo- og karateutøvere til Tokyo, sier sportssjef Dag Jacobsen i Norges Kampsportforbund.

Fire OL vinnere fra London deltar.
Fire av de fem fra Europa som vant OL-gull i London 2012 er kvalifisert til Rio 2016 og alle skal delta i europamesterskapet i Montreux:

På herresiden er dette Servet Tazegul fra Tyrkia i klassen herrer – 68 kilo og Joel Gonzalez fra Spania i klassen herrer – 63 kg. På kvinnesiden deltar Jade Jones fra Storbritannia i klassen – 57 kg og Milica Mandic fra Serbia i klassen – 73 kilo.

Norge har medaljemuligheter
Norge stiller med et sterkt lag under årets EM. Da Norge ikke klarte å kvalifiserte seg til somme-OL i London 2012 ble det etablert et fulltidslag i taekwondo som trener sammen i Oslo daglig og noen av dem deler bolig. Alle de fem EM-klare utøverne kommer fra dette laget, de har alle den siste tiden vunnet medaljer i store internasjonale konkurranser og har kapasitet til å være med å kjempe om EM-medaljer. Sist Norge vant EM-medalje for herrer var i 2004 på Lillehammer da ble det en bronsemedalje til Ken Holter og på kvinnesiden var det i 2008 da Nina Solheim vant EM-sølv i Roma.

Det norske EM-laget:
Marie Magnus, Keum Gang Nesttun – 57 kg
Tina Røe Skaar, Øvre Romerike Budo senter – 73 kg
John Asp, Grorud taekwondo klubb - 74 kg
Richard Andre Ordemann, Tøyen Taekwondo klubb – 80 kg
Mohammed Elhatri, Tøyen Taekwondo klubb – 87 kg

Konkurransene
I europamesterskapet konkurreres det i åtte vektklasser for både kvinner og herrer, mens det i OL kun er fire vektklasser. Hver dag avvikler man to klasser for herrer og to for kvinner slik at det blir 4 finaler hver kveld.

TV2 Sumo og Sportskanalen
TV2 Sumo og Sportskanalen vil sende alle finalekampene hver dag fra klokken 20:55 til klokken 22:20 og Rehman Moghal skal være ekspertkommentator. Rehman skal også kommentere taekwondo under OL i Rio. Som tidligere landslagsutøver har han stor kompetanse inne taekwondo. Han har blant annet deltatt i 6 VM og 7 EM. De fire siste årene har han som «veteran» vunnet US Open.

Program

Torsdag 19.mai
Kvinner – 46 kg – 49 kg
Herrer - 54 kg – 58 kg

Fredag 20.mai
kvinner -53 kg – 57 kg ( Marie Magnus )
Herrer – 63 – 68 kg

Lørdag 21. mai
kvinner -62 kg – 67 kg
Herrer : -74 kg – 80 kg ( John Asp og Richard Andre Ordemann)

Søndag 22.mai
Kvinner -73 kg + 73 kg ( Tina Røe Skaar)
Herrer : -87 kg + 87 kg (Mohammed Elhatri)

Annen informasjon finnes på Europamesterskapets egen hjemmeside: http://www.taekwondoeuro2016.com/en/

Her finnes komplett liste over deltakere i OL

https://en.wikipedia.org/wiki/Taekwondo_at_the_2016_Summer_Olympics_%E2%80%93_Qualification

Link til regelverket i taekwondo

https://m.youtube.com/watch?v=vm55RWzf6Tc

Kontaktperson under EM i Montreux er sportskoordinator Helle Borgen. Telefon: 909 70 386/epost: helle@kampsport.no

https://youtu.be/vm55RWzf6Tc
Hvordan får man poeng
Videokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Marie Magnus, Tina Røe Skaar, John Asp, Mohammed Elhatri, Richard Andre Ordemann
Fra venstre: Marie Magnus, Tina Røe Skaar, John Asp, Mohammed Elhatri, Richard Andre Ordemann
Last ned bilde
EM laget
EM laget
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund (NKF) er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom