Westerdals Oslo ACT

Kjøpesummen tilbakeføres

Del

Anthon B Nilsen, som eier Westerdals Oslo ACT, har besluttet å tilbakeføre kjøpesummen for høyskolene (NISS og Westerdals) i sin helhet. 20 millioner pluss renter blir tilbakeført og lånet på 85 millioner nullstilles. Dette skjer med umiddelbar effekt.

- Dette er en en god løsning for Westerdals Oslo ACT, og for våre studenter som er vår hovedprioritet. Nå får vi fortsatt mulighet til å fortsette sammenslåingen av de tre høyskolene (NISS, Westerdals og NITH), samtidig som vi styrker Westerdals Oslo ACTs langsiktige økonomi betraktelig, sier rektor ved Westerdals Oslo ACT, Bjørn Jarle Hanssen

- Det viktigste for oss i denne saken har vært å sikre fusjonen av de tre høyskolene. Den løsningen som nå foreligger er selvfølgelig den beste for høyskolen, men var ikke et alternativ da beslutningen først ble tatt, sier Hanssen. Det var et krav fra ABNU at sammenslåingen måtte skje gjennom oppkjøp. 

Helt konkret har sammenslåingen allerede gitt, og vil fortsette å gi, positive effekter som nye tverrfaglige studieprogram, økt tilgang til de beste foreleserne, mer forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, økt interesse fra næringslivet, samarbeid med internasjonale fagmiljøer og om kort tid, tilgang på helt nye, spesialtilpassede lokaler. Dette gir Westerdals Oslo ACT mulighet til å realisere potensiale i fusjonen raskere.

Den akkumulerte kapitalen har vært bygget opp over lang tid og gjennom tre ulike skoler, og den skal brukes fornuftig og over lengre tid for å sikre god drift og god studiekvalitet.

Høyskolen har i forbindelse med denne saken fått tilbakemeldinger på skolens drift og fasiliteter. Det igangsettes umiddelbare tiltak der det er prekære behov.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Rektor Bjørn Jarle Hanssen
Tlf.: 41322804
E-post: bjh@westerdals.no

Nøkkelord

Om Westerdals Oslo ACT

Westerdals Oslo ACT
Westerdals Oslo ACT
Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology, Postboks 9215 Grønland
0134 Oslo

22 05 75 50http://www.westerdals.no
Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology (Westerdals Oslo ACT) er en unik, bransjenær og nyskapende høyskole for deg som vil jobbe innen kunst, kommunikasjon og teknologi.

Følg saker fra Westerdals Oslo ACT

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Westerdals Oslo ACT på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.