Norges Kampsportforbund

Kjemper om EM-medaljer og OL-plass i karate.

Del

Denne helgen skal 13 norske karate-utøvere kjempe om EM-medaljer og plasser til ungdoms-OL når karate-EM for kadetter, juniorer og U-21-utøvere arrangeres i den tidligere OL-byen Sotsji, Russland. Mesterskapet er det 45. i rekken, og hele 990 utøvere er påmeldt.

Landslagstrener Wayne Otto og utøver Andrine Hilton.
Landslagstrener Wayne Otto og utøver Andrine Hilton.

Målsettingen for det norske laget er å kjempe om medaljer i flere av klassene. Stadig flere nasjoner satser nå målrettet på karate siden idretten ble en del av OL-programmet i Tokyo 2020, og nivået i Europa blir derfor også stadig høyere. Europamesterskapet inngår også som en del av kvalifiseringen til ungdoms-OL som arrangeres i Argentina i oktober, og det er derfor ingen overraskelse at nær 1000 utøvere tar turen til Russland denne helgen.

Stiller med sølvvinner fra junior-VM

Den norske troppen inkluderer blant annet sølvvinner fra junior-VM i oktober 2017, Nora Benedicte Handelsby fra Sarpsborg Karateklubb.

– 2017 har vært et bra år med mange gode resultater, med både oppturer og nedturer. Jeg har trent hardt og prøvd å forbedre meg på det jeg ikke har vært så god på. Jeg drar til Sotsji for å komme på pallen, sier Handelsby.

Blant de som skal representere Norge under mesterskapet er også kata-utøver Sebastian Okamoto Breit fra Sakura Karateklubb. Okamoto Breit fikk en sterk 9. plass under junior-VM i oktober.

Andrine Farnes Hilton og Ismail Bellemkhannate, fulltidsutøvere på landslaget, har begge gjennomført flere gode konkurranser den siste tiden. Bellemkhannate kjempet seg til en 7. plass under Serie A-stevnet i Okinawa i november, mens Hilton for få dager siden leverte en meget sterk prestasjon i Premier League-stevnet i Paris, hvor hun kom helt til bronsefinalen. 

Sterk tropp

 – Vi har en sterk tropp med flere medaljekandidater. Våre fulltidsutøvere på landslaget viser fin utvikling og form i godt samarbeid med landslagstrener Wayne Otto. I tillegg ser vi at resultatene for flere av de yngre utøverne det siste året er meget bra, og vi har dermed ambisjoner om å slå godt fra oss i Russland, sier Raik Tietze, utviklingskonsulent i Norges Kampsportforbund.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Landslagstrener Wayne Otto og utøver Andrine Hilton.
Landslagstrener Wayne Otto og utøver Andrine Hilton.
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom