Den Norske Opera & Ballett

Kinesisk dansestjerne til Operaen

Del

I vesten er Yabin Wang mest kjent for sin danserolle i filmen Flyvende dolker. 21. oktober kommer hun til Operaen som koreograf og danser med et moderne blikk på kinesisk dans i The Moon Opera.

Foto: Wang Ning
Foto: Wang Ning

En hel verden mistet pustet da Yabin Wang tilsynelatende opphevet tyngdekraften i sin berømte dansescene i Oscar-nominerte Flyvende dolker (2004). Like vakkert og berørende kan det bli når hun inntar Hovedscenen med sitt eget dansekompani og forestillingen The Moon Opera. I tillegg til å være en stor stjerne i hjemlandet, har Yabin Wang samarbeidet med flere internasjonalt toneangivende koreografer, og har skapt prisvinnende verk for blant annet English National Ballet.

– Med sin særegne kobling av ulike tradisjoner har Yabin Wang blitt en spennende stemme i det internasjonale dansefeltet. The Moon Opera er en fascinerende forening av klassisk kinesisk dans og moderne danseteknikk, men først og fremst er det visuelt vakkert danseteater. Publikum får en forestilling som er helt annerledes enn det de vanligvis opplever i Operaen, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Handlingen i The Moon Opera er basert på Bi Feiyus roman med samme navn, og forteller om Xiao Yanqiu, som skal spille hovedrollen i den klassiske kinesiske operaen Flying to the Moon. Sakte, men sikkert blir hennes liv på scenen flettet sammen med hennes virkelige liv, og snart kan ikke karakteren hun spiller skilles fra hvem hun er. Her danses en historie om sjalusi, kjærlighet, talent og avvisning, i en forestilling hvor kinesisk og vestlig estetikk er som yin og yang.

CODA-festivalen og Ballet de Lorraine

Gjestespillet The Moon Opera er en del av CODA-festivalen, som byr på et vell av danseforestillinger fra 17. til 28. oktober. I Operaen gjester også CCN-Ballet de Lorraine med forestillingen Unknown Pleasures 18. oktober på Scene 2. CCN-Ballet de Lorraine har invitert fem internasjonalt kjente koreografer til å bidra med sine særpregede, kreative stemmer – men koreografenes identitet holdes hemmelig. Dermed blir de fristilt fra omdømme og forventninger, og publikum får nysgjerrigheten pirret litt ekstra.

The Moon Opera, lørdag 21. oktober kl. 19.00. Spilles også søndag. http://operaen.no/Forestillinger/the-moon-opera/

CCN-Ballet de Lorraine: Unknown Pleasures, onsdag 18. oktober kl. 18.00. http://operaen.no/Forestillinger/coda-2017-ballet-de-lorraine2/

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, anmelderbilletter og intervjuer, vennligst kontakt:
Ole-Morten Vestby
omv@operaen.no
970 76 610

Bilder

Foto: Wang Ning
Foto: Wang Ning
Last ned bilde

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom