Innovasjon Norge

Kinas svar på Justin Bieber spiller inn musikkvideo i Norge

Del

Millioner av kinesere følger med på hvert eneste skritt popbandet TFBoys tar. I januar får fansen oppleve vintereventyr i Norge, når gruppens frontfigur og store hjerteknuser Wang Yuan spiller inn ny musikkvideo i Myrkdalen, Flåm og Bergen. -Ved å jobbe digitalt på denne måten når vi reisende vi aldri hadde nådd gjennom tradisjonelle kampanjer, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Foto: Wang Yuan
Foto: Wang Yuan

TFBoys er Kinas desidert mest populære popband, og med Wang Yuan i spissen representerer de noe helt nytt i landet. Alene har han har over 34 millioner følgere på Sina Weibo, tilsvarende Twitter i Kina, og en melding om hans nye single i 2016 ble delt hele 471 millioner ganger. Det er derfor lite overraskende at han nylig ble kåret til en av verdens 30 mest innflytelsesrike tenåringer av prestisjefulle Time Magazine. 

Tidlig januar kommer den unge stjernen til Norge med et produksjonsteam på rundt 20 for å spille inn musikkvideo for singelen Seventeen, om stjernens egen 17-årsdag. Videoen lanseres i Kina i forbindelse med landets nyttårsfeiring i slutten av samme måned.  

-Gjennom besøket ønsker vi å vise frem Norge fra flere sider, og på den måten påvirke reisemønstrene til fremtidige besøkende. Målet er ikke at millioner av kinesere skal komme til Norge, men at de riktige reisende som ønsker å oppleve vinter og ski får øynene opp for Norge. På den måten åpner Wang Yuan opp dørene til et helt nytt publikum, sier Holm.
 

Ønsket et vintereventyr 
Det er drømmen om et ekte vintereventyr som fører Yuan til Norge. For i tillegg til å være Kinas store pophelt, ble han nylig kåret til 'Winter Sports Ambassador' for Beijing Social Sports Administration Center i forbindelse med vinter-OL i byen i 2022. 

I Norge skal han besøke Myrkdalen, kjent som et av de mest snøsikre stedene i landet, Flåm og Bergen. Besøket er et resultat av samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fjord Norge, Bergen Reiselivslag, Visit Flåm, Myrkdalen Hotel og kinesiske Sina Weibo. Det er en del av satsingen for å tiltrekke kinesiske gjester til Norge utenom hovedsesongene, og til nye aktiviteter. Med vinter-OL i Beijing på trappene i 2022 er det en gryende interesse for vintersport i Kina. Over 12 millioner kinesere står allerede på ski, og markedet har en årlig vekst på 20 prosent.  

-Fjord Norge-regionen har hatt en eventyrlig vekst på over 1000 % i høysesongen fra Kina de siste ti årene. Målet fremover er å få kinesere til å komme hele året ved å løfte frem vinteropplevelser i fjordlandskapet, sier Kristian B. Jørgensen, administrerende direktør i Fjord Norge. 

Bente Bratland Holm fortsetter, -Satsingen på vinterturisme på Vestlandet startet i 2016. Vi ser allerede at kinesiske besøkende i større grad kommer utenom hovedsesongene, og at flere reiser individuelt. De ønsker å oppleve både natur og kultur, og fjordregionen om vinteren byr på en helt unik kombinasjon.  

Fakta om Wang Yuan og TFBoys: 
-TFBoys er også kjent som The Fighting Boys. Ble opprettet i 2013.
-Kinesisk popgruppe bestående av Karry Wang, Wang Yuan and Jackson Yi. Wang Yuan er frontfiguren. 
-Mest populære popgruppen i Kina, men ser også populariteten spre seg i den vestlige verden.
-Wang Yuan er den yngste special advocate for utdanning i United Nations Children's Fund (UNICEF). 

Kontaktdetaljer:
Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør Innovasjon Norge, telefon 952 73 280, e-post bente.bratland.holm@innovasjonorge.no 

 
Anne Line Kaxrud, kommunikasjonsrådgiver Innovasjon Norge, telefon 906 67 704, e-post anne.line.kaxrud@innovasjonnorge.no

Kontakter

Bilder

Foto: Wang Yuan
Foto: Wang Yuan
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 OSLO

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom