NHO Mat og Drikke

Kåring av ny Norgesmester i kjøttfag under Matstreif til helgen

Del
Når NHO Mat og Drikke arrangerer NM i Kjøttfag 3. september, skal Norges beste lærlinger i kjøttfag tilberede hver sin ferskvaredisk med kjøttprodukter foran tusenvis av publikummere og Matstreif-besøkende på Rådhusplassen i Oslo.

Hva: NM i Kjøttfag for lærlinger

Hvor: Konkurransetelt ifm. matmessen Matstreif, på Rådhusplassen i Oslo

Når: Lørdag 3. september kl 11:30 - 16:00.

NM i kjøttfag er en konkurranse for lærlinger som arbeider i ferskvaredisker og driver med finstykking, salg og varepresentasjon. Seks unge talenter har kvalifisert seg finalen til Norgesmesterskapet i kjøttfag 2016. Disse er:

Svein Magnus Karlsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø Sander Simonsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø Mathias Venstad Nilsen, Høvikveien kjøtt og kolonial, Bærum Lasse Bernhardsen, Meny Rykkinn, Bærum Bjørn Tore Johansen, Meny Sandvika Storsenter, Bærum Franco Soto, Meny Bryn, Oslo

- NM i kjøttfag har blitt arrangert årlig helt siden 1995, og det er et høyt og godt nivå på årets finalister, sier Espen Lynghaug, prosjektleder for NM i Kjøttfag og spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke. 

NM i Kjøttfag er en ferdighetskonkurranse hvor skjæring, tillaging av panne- og gryteferdige retter og presentasjon av disse blir vurdert av dommerne. Det handler om å finne den optimale balansen mellom kvalitet, salgbarhet og økonomi.

I løpet av noen få timer må finalistene forvandle store kjøttstykker til delikate og salgbare produkter klare for ferskvaredisken. De må imponere dommere, som gir poeng for håndferdighet, orden, økonomi, hygiene og kreativitet.

- Finalistene må vise at de effektivt kan utnytte råvarene på en måte som gir minst mulig svinn. De ferdige kjøttproduktene skal være innbydende og gi publikum vann i munnen, sier hoveddommer i konkurransen Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for Egg og Kjøtt/ Matprat.

Konkurransene starter i konkurranseteltet på Rådhusplassen lørdag 3. september kl. 11:30 og premieutdelingen skjer på hovedscenen samme sted kl 15:30. 

Kontaktperson:

Espen Lynghaug, Prosjektleder NM i Kjøttfag og Spesialrådgiver Kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke

Epost: el@nhomd.no

Telefon:  975 86 495

Kontakter

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk organisasjon for bedrifter i mat-, drikke- og bionæringen. Foreningen ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av de to organisasjonene NHO Mat og Landbruk og tidligere NHO Mat og Drikke.

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.800 virksomheter over hele Norge. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. 

NHO Mat og Drikke ivaretar medlemsbedriftenes behov for forutsigbare og konkurransedyktige politiske rammevilkår overfor nasjonale politiske myndigheter og internasjonale organer som EU og WTO. I tillegg ivaretar NHO Mat og Drikke medlemsbedriftenes interesser i de årlige tarifforhandlingene og gjennom det løpende arbeidet med lokale forhandlinger, tvistebehandlinger, juridisk rådgivning, bistand i enkeltsaker og kompetanseutvikling.

Følg pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Mat og Drikke

-Må ikke bli en sovepute28.8.2023 08:46:32 CEST | Pressemelding

Nye tall fra SSB viser at nordmenn grensehandlet for 2,6 milliarder i 2.kvartal 2023. – Høy inflasjon, dyrtid og en svak norsk krone må ikke bli en sovepute for regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen. Utviklingen i grensehandelen viser tydelig at forbrukerne regner på om grensehandel lønner seg. Selv om det for mange ikke lønner seg akkurat nå, vil et hvileskjær fra regjeringen i arbeidet med å redusere grensehandelen kunne slå hardt tilbake når situasjonen endrer seg, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke.

Grensehandel: -Gledelig tilbakegang, men ingen varig løsning.30.5.2023 08:22:24 CEST | Pressemelding

Ny statistikk viser at nordmenn i 1. kvartal 2023 grensehandlet for 1,9 milliarder kroner. – Dette kan bety at norske avgiftslettelser og erfaringene fra pandemien har bidratt til å snu en utvikling som i senere år ellers har vist høy og økende grensehandel. Samtidig er 1,9 milliarder kroner brukt av nordmenn i Sverige, 1,9 milliarder kroner tapt i Norge. Det er et tap av verdiskaping og arbeidsplasser som regjeringen snarest mulig må gjøre noe med. Når en viktig forklaring på tilbakegangen trolig er høy prisvekst på mat i Sverige og svak kronekurs, må dette ikke bli en sovepute for Vedum og Vestre, sier Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye