NHO Mat og Drikke

Kåring av ny Norgesmester i kjøttfag under Matstreif til helgen

Del

Når NHO Mat og Drikke arrangerer NM i Kjøttfag 3. september, skal Norges beste lærlinger i kjøttfag tilberede hver sin ferskvaredisk med kjøttprodukter foran tusenvis av publikummere og Matstreif-besøkende på Rådhusplassen i Oslo.

Hva: NM i Kjøttfag for lærlinger

Hvor: Konkurransetelt ifm. matmessen Matstreif, på Rådhusplassen i Oslo

Når: Lørdag 3. september kl 11:30 - 16:00.

NM i kjøttfag er en konkurranse for lærlinger som arbeider i ferskvaredisker og driver med finstykking, salg og varepresentasjon. Seks unge talenter har kvalifisert seg finalen til Norgesmesterskapet i kjøttfag 2016. Disse er:

Svein Magnus Karlsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø Sander Simonsen, Kystens Mathus Mydland, Tromsø Mathias Venstad Nilsen, Høvikveien kjøtt og kolonial, Bærum Lasse Bernhardsen, Meny Rykkinn, Bærum Bjørn Tore Johansen, Meny Sandvika Storsenter, Bærum Franco Soto, Meny Bryn, Oslo

- NM i kjøttfag har blitt arrangert årlig helt siden 1995, og det er et høyt og godt nivå på årets finalister, sier Espen Lynghaug, prosjektleder for NM i Kjøttfag og spesialrådgiver i NHO Mat og Drikke. 

NM i Kjøttfag er en ferdighetskonkurranse hvor skjæring, tillaging av panne- og gryteferdige retter og presentasjon av disse blir vurdert av dommerne. Det handler om å finne den optimale balansen mellom kvalitet, salgbarhet og økonomi.

I løpet av noen få timer må finalistene forvandle store kjøttstykker til delikate og salgbare produkter klare for ferskvaredisken. De må imponere dommere, som gir poeng for håndferdighet, orden, økonomi, hygiene og kreativitet.

- Finalistene må vise at de effektivt kan utnytte råvarene på en måte som gir minst mulig svinn. De ferdige kjøttproduktene skal være innbydende og gi publikum vann i munnen, sier hoveddommer i konkurransen Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for Egg og Kjøtt/ Matprat.

Konkurransene starter i konkurranseteltet på Rådhusplassen lørdag 3. september kl. 11:30 og premieutdelingen skjer på hovedscenen samme sted kl 15:30. 

Kontaktperson:

Espen Lynghaug, Prosjektleder NM i Kjøttfag og Spesialrådgiver Kompetanse og utdanningspolitikk i NHO Mat og Drikke

Epost: el@nhomd.no

Telefon:  975 86 495

Kontakter

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk forening for virksomheter innen mat-, drikke- og bionæringen, og er den femte største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.500 virksomheter over hele landet. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Foreningen ble etablert i 2015.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom