World of KAMA AS

KAMA bringer generasjonene sammen, for å forhindre ensomhet blant eldre

Del

Et produkt for ikke-digitale besteforeldre som motvirker frykten for ensomhet.

Foto: Irene S. Lunde
Foto: Irene S. Lunde

Ensomhet og sosial isolasjon blant eldre mennesker har blitt en utfordring for samfunnet. Den østerrikske mediestrategen Daniela Krautsack og den norske produktdesigneren Siri Warren har etter selvopplevd behov skapt 'Kama'. KAMA er en besteforeldre-vennlig app for å få besteforeldre til å delta i den digitale kommunikasjonen i storfamilien.

Storfamilien er ikke lenger samlet på et sted. Vi lever i en verden der nesten hele kommunikasjonen er digital. Det finnes ikke et godt nok tilbud for de eldre i samfunnet, mener Warren og Krautsack. De har brukt de siste årene på å forske på hvilke behov og fysiske utfordringer som bør være dekket for at eldre mennesker skal kunne ta del i den digitale kommunikasjonen.

Warren forteller: "I et samfunn der familien ikke lenger lever under samme tak, men er svært nært forbundet gjennom mange digitale kanaler, må våre eldste integreres bedre. Dette har blitt et slags oppdrag for oss. Derfor kommer nå vårt første produkt.” 

KAMA ønsker å sikre at besteforeldre får tilgang til den spontane digitale delingen i storfamilien. De har utviklet et phygitalsk (physical+digital) generasjonsprodukt for å møte målgruppens behov.

KAMA er formet som en bok og er en kombinasjon av et fysisk, tradisjonelt minnealbum og en digital bok (inkluderer et nettbrett), som er spesielt tilpasset for eldre, slik at de kan motta og dele bilder, videoer og lydspor via den lekfulle og intuitive besteforeldre-vennlig appen.

Kjernen i appen er oppfordringene til samtaler i familien og lagring av nye og gamle minner. Den kan gis i gave til besteforeldre på et nettbrett i bokform, et format som besteforeldre er kjent med og er vant til. 'Kama' er et produkt for besteforeldre som daglig skriver nye kapitler av livet deres. Storfamilien deler bilder, video, lydopptak og kommuniserer i en lukket familiegruppe.

'Kama' er en måte å forvandle ensomhet til fellesskap, og blir til en viktig del av familien. Et anker i tidsklemma med mye stress i forbindelse med utdanning og jobb og økende avstand innen familien.

”KAMA bringer generasjonene sammen, og hjelper unge og eldre i en familie med å holde kontakten i en digital hverdag” – sier Warren.

Kama-teamet er i ferd med å bygge et miljø for det innovative produktet hvor man kan inspirere hverandre og familien.

Nå har de lansert sin folkefinansiering via Kickstarter der de trenger støtte for å fullføre produktet sitt. Les mer om prosjektet og grunnleggerne her:
https://www.kickstarter.com/projects/29354556/900-km-away-from-grandma-but-closer-together-than?ref=thanks_link

Kontakter

For spørsmål, ta gjerne kontakt med Siri Warren på mobil 957 54 897

Bilder

Foto: Irene S. Lunde
Foto: Irene S. Lunde
Last ned bilde
Foto: Zoe Karapetya
Foto: Zoe Karapetya
Last ned bilde

Om World of KAMA AS

World of KAMA AS
World of KAMA AS
c/o Sentralen, PB 183
0102 Oslo

http://www.mykamabook.com

Daniela Krautsack og Siri Warren sine bestemødre var langt unna. Først geografisk og så følelsesmessig. Denne deprimerende følelsen av økende fremmedgjøring førte til grunnleggelsen av bedriften KAMA. Bestemødrene KAmilla og MArit var ikke bare inspirasjonskilder, men ble også udødeliggjort i navnet.

På hjemmesiden www.mykamabook.com får du en kompakt oversikt over produktet og funksjonene. I KAMA Newsroom presseseksjon finner du mange fakta, bilder og historier som viser utviklingen av KAMA.

Newsroom link:
https://www.mykamabook.com/newsroom-en/   

Dropbox link:
https://www.dropbox.com/home/Photos%20(1)

Følg saker fra World of KAMA AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra World of KAMA AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.