Opplysningskontoret for frukt og grønt

Julens fem beste appelsindesserter

10.12.2015 10:09 | Opplysningskontoret for frukt og grønt

Del

Julens appelsiner bringer med seg smak og sødme fra solfylte Spania. I 2014 spiste vi 33.313 tonn appelsiner i Norge, nesten 6,5 kg. pr. person. Frukten er leskende og passer godt både som et lite mellommåltid og som dessert.

Julens appelsindesserter er enkle å tilberede, vakre å se på og smaker nydelig.
Julens appelsindesserter er enkle å tilberede, vakre å se på og smaker nydelig.

Tradisjonen med å spise dessert etter middag er nok ikke så sterk mellom nyttår og jul, men mellom jul og nyttår feirer vi med lange og hyggelige måltider med familie og venner. Etter noen dager med riskrem, karamellpudding og multekrem kan det kanskje være fristende med en deilig og frisk appelsindessert.

Disse fem appelsindessertene har vi kåret til 5 på topp. De er enkle å tilberede, vakre å se på og så smaker de nydelig:

Appelsincarpaccio med granateple

Appelsintårn med frisk fiken

Appelsingranité med stjerneanis

Appelsinfileter med revet mørk sjokolade og nøtter

Appelsinsalat fra Marokko

Nøkkelord

Kontakter

Informasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. +47 952 83 171 - e-post: gerd.byermoen@frukt.no

Bilder

Julens appelsindesserter er enkle å tilberede, vakre å se på og smaker nydelig.
Julens appelsindesserter er enkle å tilberede, vakre å se på og smaker nydelig.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00http://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.

Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.

Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå er det snart norske jordbær til alle30.6.2017 14:26Pressemelding

Mange venter på de norske bærene, og nå er de på vei. Høysesongen for jordbær er juli – da er det mulig å få tak i disse kortreiste, solmodne delikatessene over hele landet. Den nydelige duften og den perfekte balansen mellom syre og sødme gjør jordbær til det mest etterspurte bæret i norske butikker. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter.

I dag gikk startskuddet for Norgesmesterskapet 5 om dagen – sunn fastfood 201720.6.2017 16:39Pressemelding

Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) arrangerer nå, for 4. år på rad, konkurransen for alle spisesteder som serverer mat til folk på farten. Det er en kjensgjerning at de raske måltidene, de vi spiser på farten, når vi er underveis – i bilen til og fra, ofte er de som støtter minst opp under kostrådene. Det er her vi griper til en pølse med brød og en hvetebolle. Og det er selvsagt lov.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom